2012 m. rugsėjo 27 d., ketvirtadienis

Purus bruknių ir obuolių pyragas

  Ruduo... Klevo lapai jau nusispalvino įvairiomis spalvomis. Taip smagu vaikščioti miške ar parke renkant lapus arba klausantis jų šiurenimo po kojomis.
  Soduose obelys lūžta nuo obuolių derliaus. Taigi parsivežėm ir mes kelis maišus obuolių iš kaimo. O ir bruknės gulėjo šaldytuve. Ir ką su jomis veikt nelabai sugalvojau, kažkaip bruknių uogienės mes nelabai valgom. Taip bekalbant man su drauge Vaida, gavau pasiūlymą išsikept bruknių - obuolių pyragą. Ji pasirūpino, kad turėčiau net spalvotą recepto kopiją.

Pyragui reikės:

    Pagrindui:
  • 150 g minkšto margarino ar sviesto;
  • 100 ml cukraus;
  • 1 kiaušinio;
  • 300 ml miltų;
  • 1 a.š. kepimo miltelių.
   Įdarui:
  • 3 obuoliai;
  • 300 ml bruknių;
  • 200 g natūralaus tepamo varškės sūrelio;
  • 2 kambario temperatūros kaišinių;
  • 50 ml cukraus;
  • 1 a.š. vanilinio cukraus.
Minkštą margariną išsukite su cukrumi iki purios masės. Sudėkite kiaušinį ir sumaišytus sausus produktus. Viską sumaišykite. Tešlą dėkite į žemą, riebalais išteptą ir džiūvesėliais pabarstytą skardą, apspauskite rankomis, apklokite ir formos kraštus.Ir kepkite 200º C įkaitintoje orkaitėje apie 10min.
Kol pagrindas kepa, susipjaustykite plonomis skiltelėmis obuolius. Ant pusiau iškepusio pagrindo sudėkite obuolius, užberkite bruknes.
Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, sumaišykite su kambario temperatūros tepamus sūreliu. Mišinį supilkite į formą ir kepkite dar apie 30 min.





2012 m. rugsėjo 12 d., trečiadienis

Cannelloni su vištiena ir varške

         Varčiau vyro dovanotą Virtuvės mitų griovėjų knygą. Norėjosi kažkuo palepinti šeimą savaitgalio pietums. Akis užkliuvo už keisto  derinio, vištiena ir varškė. Lengvai pagaminamas, visko turėjau šaldytuve. Nenusivylėme, labai skanu, kitą kart bandysiu kitomis variacijomis.

         4 porcijoms reikės:
  • 18-22 cannelloni makaronų ( dideli vamzdiniai makaronai);
  • 400 g vištienos;
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas;
  • 180 g varškės ( 9 proc. reibumo);
  • 150 ml grietinėlės (35 proc. riebumo);
  • 1/2 l vištienos sultinio;
  • 100 g fermentinio sūrio;
  • druskos, pipirų.
   Vištos krūtinėlę smulkiai sukapokite, suberkite smulkiai pjaustytą svogūną, sudėkite varškę, įpilkite pusės stiklinės grieitnėlės, pasūdykite, pabarstykite pipirais.
    Paruošta mase įdarykite makaronus, sudėkite į skardą, užpilkite šiltu sultiniu. Pašaukite į 180 º C įkaitintą orkaitę ir kepkite 15 min.
    Makaronus apverskite, apipilkite likusia grietinėle ir apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu. Pašaukite į orkaitę dar 7-9 min.



  Skanaus!

Šaltinis: knyga  Virtuvės mitų griovėjai "7 ingredientai"

2012 m. rugsėjo 7 d., penktadienis

Nugarinės kepsneliai balzaminiame padaže

        Kameroje netikėtai rastas nugarinės gabalas. Norėjosi kažko kitokio, o ne šiaip iškepto lae karbonado. Pasižvalgius internete radau nuostabius balzaminius kapsnelius  pas Forelle. Šeimos buvo įvertinti 10 balų, tiesa sakant nieko kito nesitikėjau.

    Reikės:
  • 0,5 kg nugarinės;
  • 0,5 puodelio miltų;
  • 1/6  puodelio aliejaus;
  • 1 v.š. sviesto;
  • 1 mažo svogūno;
  • ¾ puodelio pjaustytų keptų paprikų (galima ir nekepti);
  • 2 česnako skiltelės, susmulkintos;
  • puodelis sultinio;
  • 3 a.š. džiovintų bazilikų;
  • 1/6 puodelio balzaminio acto;
  • ¾ a.š. maltų juodųjų pipirų;
  • druskos (pagal skonį).
   
   Kiaulienos kepsnelius pavolioti miltuose ir apkepti iš abiejų pusių įkaitintame aliejaus ir sviesto mišinyje. Išimti ir atidėti. Likusiame aliejuje apkepti svogūną su paprika, kol pradės minkštėti, suberti česnakus ir dar minutę pakepti. Supilti sultinį, actą, pipirus, bazilikus, druską, išmaišyti, sudėti kepsnelius, keptuvą uždengti ir 15-20 minučių patroškinti ant vidutinės ugnies.


P.s. aš dariau be paprikos, nes jos neturėjau, o ir mano vyras nėra jos mėgėjas.

Šaltinis: forelles receptai

2012 m. rugsėjo 5 d., trečiadienis

Cukinijų laiveliai

   Ne ne tikrai nepamiršau tinklaraščio ir savo skaitytojų. Tik labai jau didelė laimė aplankė mūsų šeimyną. 2012.08.24 susilaukėm dukrytės Saulutės. Taigi namai dabar daugiau kvepia pieneliu, nei kažkokiais naujais patiekalais. :)
  
   Čia seniau gamintas, bet nepublikuotas receptas.

Cukinijų laiveliai:

    Reikės:
  • Neperaugusi cukinija;
  • 300g jautienos-kiaulienos faršo;
  • kiaušinis;
  • svogūnas;
  • 2-3 skiltelės česnako;
  • morka;
  • 50g fernmentinio sūrio;
  • pipirų, druskos;
  • Sviesto kepimui.
    Įkaitiname orkaitę iki 170º C
    Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite, morką sutarkuokite. Keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite svogūną, česnaką kelias min pakepkitem kol pasidarys skaidrūs, sudėkite tarkuotas morkas, viską šiek tiek apkepinkite. Paliekame atvėsti.
    Cukiniją perpjaukite pusiau, išskobkite vidų, padarykite kaip laivelius. Minkštimą supjaustykite nedideliais gabalėliais.
    Faršą sumaišykite su kiaušiniu, prieskoniais. Sudėkite cukinijų gabalėlius ir atvėsusius svogūnus su morkomis. Viską gerai išmaišykite. Dėkite į cukinijų laivelius. Ant viršaus užberkite sutarkuotą fermentiniu sūriu.
    Kepame orkaitėje apie 45min.