2014 m. lapkričio 25 d., antradienis

Salotos su vištiena

  Nors už lango spaudžia šaltukas, bet labai labai užsinorėjau salotų pietums. Savaitgalį buvo keptos vištos puota :) tai pasiėmiau krūtinėlės dalį ir štai puikios salotos gavosi :)
Reikės:
  • įvairių salotų lapų ( naudojau „Radicchio rosso“ salotas, „Little gem“ salotas ir garžgarstes(rukola));
  • kivis;
  • apelsino kelios skiltelės;
  • 1/4 vištienos  krūtinėlės;
  • sauja granato sėklų.
Padažas:
  • 1 a.š. skysto medaus;
  • 1 a.š. garstyčių;
  • 50 ml graikinių riešutų aliejaus;
  • šlakelis citrinos sulčių;
  • druskos, pipirų
Salotas dedam apačion, ant viršaus gabaliukais pjaustytas apelsinas, kivis, tada vištiena ir granatų sėklos.
Padažui: visus produktus sumaišome iki vienalytės masės ir užpilame salotas

Skanaus :)

2014 m. lapkričio 4 d., antradienis

Kalėdų senelis slapukas


Laukiau laukiau, kada gi Viktorija iš Receptų medžio paskelbs apie Kalėdų senelį slapuką....
Ir šiandien pamačiau įrašą, puikumėlis. Būtinai dalyvauju.


Ką daryti jei norite dalyvauti:
  • rašyti kulinarinį tinklaraštį;
  • iki lapkričio 30 d. parašyti man laišką adresu receptumedis@gmail.com;
  • jame nurodyti pašto adresą, kuriuo norite gauti dovanėlę (nebūtinai Lietuvoje);
  • paruošti atviruką ir smulkią kulinarinę dovanėlę už ~20Lt (mėgstamiausią arbatą, kulinarinį žurnalą, sausainių formeles ir pan.).
Gruodžio 1 d. aš atsitiktinai priskirsiu kiekvienam žmogų, kuriam turėsite išsiųsti dovanėlę ir pranešiu apie tai el. paštu. Jūs savo dovanėlę gražiai supakuosite ir išsiūsite nurodytu adresu (būtinai iki gruodžio 10 d.), kad dovana spėtų pasiekti adresatą iki Kalėdų :)

2014 m. lapkričio 1 d., šeštadienis

Kalakutų kepenėlės su keptais obuoliais ir svogūnais


    Reikės (4 asmenims):
  • 2vidutiniai svogūnai;
  • 3 v.š. sviesto;
  • 4-6 svogūnų laiškai;
  • 0,5kg kalakuto kepenėlių.
  Padažui:
  • 1 apelsinas;
  • 1 a.š. rudojo cukraus;
  • druskos, pipirų.

Supjaustykite svogūnus ir kepkite trečdalyje sviesto, kol pagels.
Išėmkite svogūnus, trumpai apkepkite smulkintus svogūnų laiškus. Juos taip pat atidėkite į atskirą lėkštę.
Obuolius supjaustykite griežinėliais ir šaukšteliu išpjaukite sėklalizdžius apkepkite trečdalyje sviesto. Apkeptus obuolius gražiai išdėliokite serviravimo lėkštėje.
Kalakuto kepenėles perpjaukite pusiau ir apkepkite likusiame sviesto trečdalyje. Ant kepenėlių supilkite išspaustas apelsino sultis, įdėkite truputį nutarkuotos žievelės ir suberkite cukrų. Atviroje keptuvėje kepkite kepenėles, vis jas pavartydami, kol sultys beveik išgaruos. Baigdami kepti paskaninkite druska ir pipirais.
Karštas kepenėles dėkite ant obuolių ir patiekite su kepintais svogūnais bei jų laiškais.