Planavau gaminti kalakutienos kotletukus, bet negavau kalakutienos. Taip pirkinių krepšelyje atsirado kiaulienos faršas. Eidama iš turgelio namo, galvojau gamint makaronus su faršu. Šis patiekalas mūsų šeimoje yra visada puikiai valgomas.
Įėjus į virtuvę ir pradėjus gamint, sugalvojau, kad jau kiek pabodo faršas su makaronais. Nutariau juos patiekt kitaip - keksiukų pavidalu.
Keksiukams reikės:
- 200 g maltos mėsos;
- 1 morkos;
- 1 svogūno;
- 3 skiltelės česnako;
- 1 saliero stiebo;
- 3 v.š. alyvuogių aliejaus
- 2 kiaušiniai;
- 100 g makronų;
- apie 50 g fermentinio sūrio;
- druskos, pipirų;
- sviesto formelėms ištepti;
- džiūvesėlių formelėms apibarstyti.
Svogūną, nulupti, smulkiai supjaustyti. Česnako skilteles smulkiai sukapokite. Troškintuve įkaitinkite pora šaukštų alyvuogių aliejaus. Suberkite svogūnus ir česnaką, kepinkite apie 5min. Sudėkite mėsą. Morkas supjaustykite arba sutarkuokite burokine tarka, sudėkite į troškintuvą. Saliero stiebą supjaustykite griežinėliais, dėkite į troškintuvą. Viską gerai išmaišykite. Pagardinkite druska, pipirais. Troškinkite apie 35min.
Išvirkite makaronus kaip nurodyta ant pakuotės sūdytame vandenyje.
Nukoškite, perliekite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite. Sumaišykite su likusiu aliejumi. Įmuškite kiaušinius, išmaišykite.
Keksiukų formą patepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsiais. Dėkite makaronus lyg darydami lizdelius. Dabar sudėkite faršą, ant viršaus užberkite sūrio.
Kepkite 180º C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min.
O dabar sunkiausia dalis. Gražiai išimti iš formelių.
P.S. Išiminėjant pirmus keksiukus, galvojau, kad nepavyko. Tačiau reikėjo tik šiek tiek atsargiau juos išimt.
p.s.s. kitą kart į makaronus dar įmaišysiu sūrio, turėtų dar labiau juos "suklijuot".