Tai skaniausia mano valgyta antis.
Reikės:
Marinatui:
- 4 šaukštų medaus
- 3 šaukštų sojos padažo
- 1 šaukšto skrudintų sezamų aliejaus
- 1 šaukšto ryžių acto (galima keisti baltuoju vyno actu)
- 1 šaukšto penkių rūšių malto pipirų mišinio
Blyneliams:
- 2 stiklinės miltų;
- 1 stiklinė verdančio vandens;
- 1/4 stiklinės sezamų aliejaus.
Hoisin padažui:
- 2 šaukštų rudojo cukraus
- Gabalėlio imbiero
- 2 skiltelių česnako
- Aitriosios paprikos
- Šaukšto saulėgrąžų aliejaus
- Šaukšto kepintų sezamų aliejaus
- 2 saujų žemės riešutų
- 6–7 šaukštų sojos padažo
- 2 žaliųjų citrinų sulčių
Vyniojimui reikės:
- 1 agurko
- Ryšulėlio laiškinių svogūnų
Ruošiame antį:
Orkaitę įkaitinau iki 150 laips. Antį nuplaukite ir išimkite taukų perteklių iš papilvės. Groteles dėkite ant skardos, į kurią nuvarvės
taukai,ir iš abiejų pusių gausiai nuplikykite verdančiu vandeniu. Antis po šios
procedūros visa sustangrėjo, jos oda susitraukė. Paukštį nusausinkite
popieriniu rankšluosčiu, vandenį iš skardos išpylkite. Antį vėl guldykite
ant grotelių, jas įstatykite į tuščią skardą ir pašaukite kepti 2 valandom į
orkaitę. Kepdami,vis ją apverskite antį ant kito šono ir
nupilkite iš skardos susikaupusius anties taukus, kad jie nesudegtų.
Marinatui skirtus produktus sumaišykite iki vientisos masės. Baigiant ištiksėti 2 val, padidinkite orkaitės kaitrą iki 190 laipsn.10-čiai minučių, kad antis paskrustų. Antį ištraukite ir teptuku gerai ištepkite paruoštu marinatu vieną jos
pusę ir įdėkite 10 min, kad apkeptų. Po to ištraukite, apverskite
ir ištepkite kitą anties pusę ir vėl dėkite 10 min. apkepimui.
Kepame blynelius:
Dubenyje sumaišykite miltus ir verdantį vandenį, kol susiformuos
lipni tešla. Tešlą iškrėskite ant pamiltuoto paviršiaus ir minkykite, kol
taps vientisa ir elastinga, maždaug 5 minutes. Tešlą supjaustykite į 24
vienodus gabalėlius; juos užklokite drėgnu rankšluostėliu.
Ant
pamiltuoto paviršiaus iškočiokite vieną tešlos gabalėlį į 7,5 cm skersmens
skritulėį. Padėti į šalį. Tokiu pat būdu iškočioti antrą tešlos
gabalėlį. Vieną skritulėlio pusę aptepti sezamo aliejumi, ant viršaus
dėti antrą skritulėlį ir išočioti į 20 cm skersmens skritulį. Ant
vidutinio karštumo ugnies įkaitinti keptuvę. Ant karštos keptuvės dėti
iškočiotą blynelį ir apkepti ant vienos pusės, kol vietomis paruduos,
maždaug 1 minutę. Blynelį apversti ir apkepinti antrą pusę, perkelti ant
rankšluostėlio, atsargiai atskirti blynelius vieną nuo kito, užkloti
rankšluostėliu, kad neatšaltų, Kočioti ir kepti likusius blynelius.
Gaminame naminį padažą:
Į keptuvę įpilkite po šaukštą saulėgrąžų ir kepintų sezamų aliejaus.
Susmulkiname imbiero šaknį, aitriąją papriką ir česnaką ir beriame į
įkaitusį aliejų. Pakepiname vos keletą minučių, kol ima sklisti
aromatas.Kol prieskoniai kepa, sutraiškykite ar pasmulkinkite žemės riešutus ir
suberkite į keptuvę kartu su dviem šaukštais rudojo cukraus. Padidinkite
ugnį ir maišydami pakepinkite, kol cukrus ims tirpti, pradės keisti
spalvą. Pilkite sojos padažą, pamaišykite. Pabaigoje įspauskite žaliosios
citrinos sultis ir išjungkite ugnį.
Pasiruoškite daržoves vyniojimui: šiaudeliais supjaustykite agurką, laiškinius svogūnus.
Ant blynelio dėkite kelis gabaliukus antienos, agurko lazdelių, svogūnų, šaukštelį
Hoisin padažo, blynelį susukite ir skanaukite.