2011 m. sausio 2 d., sekmadienis

Rafaelo svajonė

   
Tortas gaivus, bet saldus,tirpstantis burnoje.



Tortui reikės:

  • 5 dideli kiaušiniai;
  • 230 g cukraus;
  • 230 g miltų;
  • 65g aliejaus;
  • 1 did.pakelis vanilinio cukraus;
  • 20 g kepimo miltelių

Kremui:

  • 1 indelis kondensuoto;
  • 200 g sviesto;
  • 450 g grietinėles;
  • 2 pakeliai tirštiklio;
  • 50 g kokoso drožlių

  Kiaušinius plakti mikseriu su cukrumi ir vanilinu apie 5 min., kol masė patrigubės ir pabals, beplakant supilti aliejų plona srovele ir dar minute paplakti, sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir išmaišyti nuo dugno link viršaus lengvai, bet gerai.
  Iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje kepti apie 10 min., kol vos paruduoja.(tešla pasidalinti į keturias dalis ir pilti po viena ant riebalais ištepto kepimo popieriaus)23cm. formoje.

Suplakti grietinėle su standikliu, padėti i šaldytuvą, kambario temperatūros sviesta suplakti su kondensuotu, sudėti kokosą, dar paplakti, padėti pusvalandžiui į šaldytuvą.Po to sudėti grietinėlę ir sumaišyti, suplakti abi mases.
Pasidaryti apie 300ml sulaistymui skysčio: pora citrinų sulčių ir šaukštelis cukraus, gerai sulaistyti biskvitus, sutepti tortą.

P.S. Standiklis labiau reikalingas vasara, o žiemą tikrai drąsiai galima ir be jo plakt grietinėlę ;)

Šaltinis:www.supermama.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą