2013 m. vasario 24 d., sekmadienis

Vapiano

    Ar žinote ką reiškia VAPIANO? Va piano reiškia lėtai.  O dabar apie viską nuo pradžių.
    Labai apsidžiaugiau gavus kvietimą apsilankyti blog'eriams organizuojamame renginyje. Susirinko nemažas būrys merginų. Šiek tiek vėlavau, dėl tų nelemtų kamščių. Buvo smagu pamatyt ir susipažint. Susėdus aplink alvyvmedį klausėmės Tarvo Jaansoo pasakojimo apie restorano idėją, koncepsiją. Vaišinomės taure prosecco ir įvairiom užkandėlėm.


  Pirmas Vapiano restoranas įkurtas 2002m Hamburge. Skeptikai manė, kad restoranas neišsilaikys ilgiau kaip 4 mėnesius, tačiau restoranų tinklas plečiasi įvairiuose kontinentuose. Kol kas yra tik vienas restoranas Vilniuje. Nors žadama įkurt Klaipėdoje ir Kaune.
  Restorano koncepsija skiriasi nuo kitų restoranu, tuo, kad tau atėjus gauni lyg bankinę kortelę į kurią sumuojami tavo visi užsakymai. Pats nueini užsisakyt ir pasiimti maisto. Išeidamas paduodi kortelę kasininkei ir taip susimoki. Labai šaunu ir tai, kad virtuvė atvira, tu matai kaip gaminamas tavo patiekalas, gali paprašyti kažko nedėti, o gal kažko įdėti daugiau, o gal šiandien baklažaną nori pakeist cukinija. Prašom.
  Stengiamasi pirkti  daug vietinių produktų, tačiau tokie produktai, kaip parmezanas, mocarella ir miltai yra užsakomi iš Italijos. Jie visuose Vapiano yra vienodi. Viskas gaminama šviežiai. Iš ryto šefas Tomas Pipiras verda visus reikalingus padažus.



   Bekalbant apie virtuvę, buvome pakviesti iš arčiau pasižiūrėti ir kelios laimingosios gavo galimybę pagaminti patiekalus visai kompanijai. Taigi virtuvės apžvalgą pradėjome nuo pastos. Makaronai gaminami iš semolinos miltų. Ar žinojote, kad Carbonara makaronai paruošiami per 3 min. Tai kodėl kitur mes jų laukiam iki 30 min???

 Kai jau prisiragavom pastų, perėjom prie picų.  Niekur nebuvau valgius skanesnės picos. Figos medus, parmos kumpis ir pipirai, puikus derinys. Kai būsite Vapiano būtinai paragaukite.
Ragavom ir kitų picų, merginoms puikiai sekėsi iš tešlos gumulėlio iškočioti puikius picų papločius. Tiesa, tešla čia minkoma rankomis ir joje nėra kiaušinių. Pati paprasčiausia " Margarita" čia buvo visai kitokia.


 Kai jau rodo niekam daugiau neliko vietos mūsų pilveliuose, buvom pakviesti prie desertų. Deja neteko man jų paragaut, nes namuose jau mamos reikalavo mažoji Saulutė. Bet kiek teko girdėt, tai čia yra pats pačiausias sūrio pyragas. Na ką gi vesiuos šeimyna kada papietaut. Taip pat šis restoranas, draugiškas šeimoms su vaikais. Yra žaidimų erdvė vaikams ir tikrai padavėja kreivai nežiūrės į jūsų belakstantį vaiką, nes jų čia nėra :).

Lauksim kitų kartų. Ir kai kitą kart galvosite kur nuėjus, aplankykite Vapiano ;) 

Už nuotraukas dėkoju: Beatai  ir Jurgai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą