2014 m. liepos 8 d., antradienis

Žemuogių vyniotinis

Labai skanus, purus vyniotinis. Bus kartojamas dar ne kartą, ir su kitomis uogomis.

Reikės:
Vyniotiniui:
  • 6 kiaušiniai;
  • 50 g sviesto;
  • 175 g cukraus;
  • 120 g miltų;
  • 1 a.š. kepimo miltelių
Įdarui:
  • 1 stikl. žemuogių;
  • 1 a.š. vanilinio cukraus;
  • 200 ml plakamos grietinėlės;
  • 1 a.š. cukraus;
  • pakelis grietinėlės standiklio
  • cukraus pudros pabarstyti
Gaminame vyniotinį.
      Kiaušinius labai gerai išplakite su cukrumi, tai truks apie 5 min. Į plaktus kiaušinius atsargiai įmaišykite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, supilkite tirpintą sviestą.
     Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Vyniotinio tešlą paskleiskite ant skardoje patiesto kepimo popieriaus, šaukštu paskirstykite į visus kraštus. Kepkite apie 15min. kol vyniotinio pagrindas iškeps.
     Iškepųsį ir dar karštą vyniotinį susukite į vyniotinio formą, suriškite juostele, kad neišsisuktų ir palikite ataušti.
 Įdaras:  
     Grietinėlę su vaniliniu cukrumi, cukrumi ir standikliu išplakite iki standumo.
     Atšalųsį vyniotinį atsargiai išvyniokite, kad nesulūžtų, ant jo tepkite plaktą grietinėlę ir apibrastykite žemuogėmis. Vyniotinį su įdaru vėl atsargiai, bet tvirtai susukite, jo viršų apibarstykite milteliniu cukrumi.
 

Recepto autorius: Rennie iš sezoninės virtuvės

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą