Reikės:
Vyniotiniui:
- 6 kiaušiniai;
- 50 g sviesto;
- 175 g cukraus;
- 120 g miltų;
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 1 stikl. žemuogių;
- 1 a.š. vanilinio cukraus;
- 200 ml plakamos grietinėlės;
- 1 a.š. cukraus;
- pakelis grietinėlės standiklio
- cukraus pudros pabarstyti
Kiaušinius labai gerai išplakite su cukrumi, tai truks apie 5 min. Į plaktus kiaušinius atsargiai įmaišykite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, supilkite tirpintą sviestą.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °
Iškepųsį ir dar karštą vyniotinį susukite į vyniotinio formą, suriškite juostele, kad neišsisuktų ir palikite ataušti.
Įdaras:
Grietinėlę su vaniliniu cukrumi, cukrumi ir standikliu išplakite iki standumo.
Atšalųsį vyniotinį atsargiai išvyniokite, kad nesulūžtų, ant jo tepkite plaktą grietinėlę ir apibrastykite žemuogėmis. Vyniotinį su įdaru vėl atsargiai, bet tvirtai susukite, jo viršų apibarstykite milteliniu cukrumi.
Recepto autorius: Rennie iš sezoninės virtuvės
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą