Tai tradicinis prancūziškas desertinis vyniotinis, patiekiamas per Kalėdas.
Reikės:
Biskvitui:
- 6 dideli kiaušiniai;
- 120 g juodojo šokolado;
- 50 g + 2 v.š. cukraus;
- žiupsnis druskos;
- gabalėlio sviesto.
- 400 g sviesto;
- 150 g cukraus pudros;
- 130 g juodojo šokolado;
- 400 g kreminės varškės.
- spanguolių;
- juodojo šokolado
Virš puodo su verdančiu vandeniu dėkite dubenį su šokoladu ir maišydami ištripinkite. Orkaitę įkaitinkite iki 180°
Trynius išplakite mikseriu su 50 g cukraus. Plakite bent 5 min., kol masė pašviesės ir patrigubės. Į trynių masę po truputį supilkite ištirpintą šokoladą. Plakite kol masė taps vienalytė. Atskirame dubenyje išplakite baltymus su žiupsneliu druskos, kad suputotų, tada suberkite 2 v.š. cukraus ir išplakite iki standžių putų. Užverčiamais judesiais baltymus įmaišykite į šokolado masę. Tešlą supilkite į skardelę ir šaukite į orkaitę 15-17 min.
Biskvitą su kepimo popieriumi išimkite iš skardos ir palikite atvėsti.
Kremo gaminimas
Virš puodo su verdančiu vandeniu dėkite dubenį su šokoladu ir maišydami ištripinkite. Leiskite atvėsti. Kambario temp. sviestą išsukite su cukraus pudra, kol gausite purų kremą. Į sviesto masę pamažu supilkite šokoladą ir išplakite iki vienalytės masės. Sukrėskite varškę ir dar kartą išplakite.
2/3 kremo užtepkite ant biskvito ir tolygiai paskirstykite. Biskvitą vyniojame į save. Peiliu atskirkite biskvito pakraštį nuo popieriaus. Kartu su popieriumi lenkite biskvitą į save. Vis atlaisvindami biskvito dalį nuo popieriaus tolygiai suvyniokite, užbaigdami palenkite biskvito kraštą po vyniotiniu. Apgaubkite popieriumi vyniotinį ir perkelkite ant lėkštės kurioje puošite ir patieksite. Likusį kremą sukrėskite į konditerinį maišelį su angaliu. Išilginėmis kremo juostelėmis padenkite vyniotinį, juosteles spauskite vieną šalia kitos.
Vyniotinį galite papuošti tirpintu šokoladu ir spanguolėmis.
Dėkite vyniotinį į šaldytuvą, kad kremas sutvirtėtų.
Receptas: Žurnalas"Beatos virtuvė" Žiema 2014m. 106psl
Skanaus:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą