Mūsų šeimoje žuvies valgoma tikrai mažokai. Tad bandau naujus receptus, taip bandydama įtikti savo išrankiesiems.
- Patiekalui reikės:
- 600-800 g šviežios karpio filė
- 2 kiaušinių baltymų
- 3-4 šaukštų bulvių krakmolo
- druskos ir aitriųjų paprikų pagal skonį
- aliejaus kepti
- Keptoms daržovėms:
- 4 česnako skiltelių
- nykščio dydžio imbiero šaknies
- 1 aitriosios paprikos
- 1 poro
- 2 morkų
- kelių saliero kotų
- 1-2 paprikų
- 1 mėlynojo svogūno
- 4 šaukštų sojų padažo
- 2 šaukštų ryžių acto
- 2 šaukštelių cukraus
- aliejaus kepti
Karpio filė supjaustykite juostelėmis, apibarstykite druska ir aitriosiomis paprikomis. Kiaušinių baltymus išplakite su druska. Į lėkštę įpilkite krakmolą. Kiekvieną žuvies gabaliuką pamirkykite kiaušinio baltyme ir apvoliokite krakmole. Kepkite keptuvėje ant aliejaus. Aliejaus pilkite daugiau, kad žuvis gražiai jame iškeptų. Apkepkite iš abiejų pusių.
Kitoje keptuvėje. Česnakus, aitriąją papriką ir imbierus smulkiai sukapokite. Morkas nulupkite ir supjaustykite juostelėmis, paprikas irgi, svogūnus ir porus - pusžiedžiais, salierų kotus - nedideliais gabaliukais. Keptuvėje ant aliejaus pakepinkite česnakus su imbierais ir aitriąja paprika, suberkite svogūnus ir porus, trumpai apkepkite tada suberkite juostelėmis pjaustytas morkas, galiausiai salierų kotus. Viską kepkite neilgai, kad daržovės išliktų traškios.
Ryžių acte ištirpinkite cukrų, supilkite sojų padažą ir užpilkite ant daržovių. Dar kelias minutes patroškinkite, kol padažas užvirs ir truputį nugaruos, nukelkite nuo ugnies. Ant daržovių dėkite iškeptą žuvį ir patiekite.
Receptas iš Sezoninė virtuvė
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą