Purūs, minkšti ir patys skaniausi moliūgo blyneliai.
Blyneliams reikės:
- 200g moliūgo;
- 100g grietinės;
- 2 kiaušiniai L dydžio;
- 150g kvietinių miltų;
- žiupsnis druskos;
- 2 v.š. cukraus;
- 1,5 a.š. kepimo miltelių;
- Ghi sviesto kepimui
Sutarkuokite moliūgus smulkia burokine tarka, sumaišykite su grietine, kiaušiniais ir cukrumi bei druska. Kitame dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais. Šį mišinį suberkite į moliūgų masę ir viską lengvai išmaišykite. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir formuokite blynelius. Kepkite iš abiejų pusių kol gražiai pagels.
Adaptuotas receptas pagal kwestia smaku
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą