Reikės 4-6 porcijoms:
- 600g kaspinėlių;
- gumulas sviesto;
- sauja tarkuoto parmezano
Mėsos kukuliukams:
- 450g rupiai maltos jautienos;
- 1-2 sutrupintos džiovintos aitriosios paprikos;
- žiupsnelis cinamono;
- pusė tarkuoto muskato;
- 3 skiltelės česnako;
- jūros druskos ir šviežiai maltų pipirų;
- 1 didelis kiaušinis;
- sauja tarkuoto parmezano ir šiek tiek užbarstyti;
- 1 citrinos žievelė
- alyvuogių aliejaus;
- 2-3 skiltelės česnako;
- ryšelis šviežio baziliko;
- šviežia aitri paprika subadyta peilio galiuku;
- 800g konservuotų slyvinių pomidorų;
- šlakelis raudono vyno actas;
- jūros druskos ir šviežiai maltų pipirų
Mėsos frašą delnais sumaišykite, sumaigykite visus komponentus ir iš jų formuokite mėsos kukuliukus, kartkartėm rankas kištelkite į šaltą vandenį - taip jie bus tvirtesni ir gražesni. Sudėkite ant padėklo ir padėkite į šaldytuvą, kol gaminsime padažą.
Keptuvėje pakaitiname alyvuogių aliejų ir sudedam pjaustytus česnakus, baziliko stiebelius ir sveiką papriką, sukrėskite pomidorus ir supilkite vyno actą. Įbėrę druskos, pipirų, pusvalandį troškinkite ant lėtos ugnies.
Keptuvėje įkaitinti šlakelį alyvuogių aliejaus ir pakepinti mėsos kukuliukus, kol jie gražiai apskurs, tada sukraukite į pomidorų padažą. Ištraukite iš padažo aitriąją papriką ir paragaukite ar netrūksta prieskonių. Dar patroškinkite apie 15min.
Tuo metu užvirinkite puodą su vandeniu ir išvirkite makaronus. Nukoštus makaronus (šiek tiek nuoviro pasilikite) sumeskite į padažą su mėsos kukuliukais. Įdėkite gumulą sviesto, suberkit parmezaną, įplėšykite pusę bazilikų lapeliu. Viską sumaišykite, kad susivilgytų makaronai. Jei reikia, įpilkite nuoviro. Dėkite į lėkštes ir skanaukite.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą