Reikės:
Pagrindui:
- 250 g kvietinių miltų;
- 160 g sviesto;
- 100 g cukraus pudros;
- 2 kiaušinių tryniai.
- 1 skardinės virto kondensuoto pieno (rududu);
- 200 g juodojo šokolado;
- 120 g minkšto sviesto (70g + 50 g);
- apie 100 g migdolų;
- saujos saulėgrąžų ar kedro riešutų.
Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Tešlą iškočiojame 1cm storio ir išklojame skardą, paliekame aukštesnius kraštelius. Kepame įkaitintoje iki 190º C orkaitėje apie 15min., kol gražiai pagels.
Atvėsinti kambario temperatūroje.
Kol pagrindas vėsta, pasiruošiame pertepimą. Puodelyje rududu sumaišome su sviestu (70g) , pakaitinti ant silpnos ugnies, kol rududu susimašys su sviestu, tik neužvirinkite. Gauta mase padengiame pagrindą ir paliekame atvėsti.
Pasidarysime šokolado masę. Vandens vonelėje šokoladą ištirpiname kartu su sviestu (50g). Gauta mase padengiame pyragą.
Migdolus nuplikome karštu vandeniu, perplauname šaltu, nusausiname ir nulupame odelę.
Gautą pyragą puoškite riešutais ir saulėgrąžomis.
Recepto šaltinis: http://www.neringa-blogas.com/kulinarija/pyragai-pyrageliai/mazurek.html
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą