Taigi virėm sriubą
Reikės:
- apie 0,5l voveraičių;
- 3 morkų;
- 2 l daržovių sultinio arba vandens;
- svogūnas;
- 2-3 bulvės;
- šaukštas sviesto (kepimui)
- lauras
- keli žirneliai juodų pipirų;
- druskos pagal skonį;
- žalumynų (krapų ir petražolių)
Svogūną smulkiai supjausčiau, bulves ir morkas nuploviau ir su kempine nušveičiau,( nes kokia gi ten luobelė ant šviežių daržovių, ką tik išrautų iš daržo ) ir supjausčiau.
Puode ištirpinau sviestą, sudėjau svogūną, šiek tiek pakepinus sudėjau morkas, pakepinau kol morkos pradėjo minkštėt sudėjau voveraites ( nieko nėra nuostabesnio už kepinamų voveraičių kvapą, jis atperka tą plovimo vargą :) ) Daržovėms su grybais lengvai pasitroškinus supyliau sultinį. Pavirus kokias 10 min nuo užvirimo sudėjau bulves ir prieskonius. Paviriau kol bulvės suminkštėjo. Sudėjau smulkiai pjaustytus žalumynus. Skanaus!
P.S. tie kas valgė sakė, kad vis gi spirginta voveraičių sriuba jiems gardesnė, bet kiekvienam savo.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą