2013 m. gegužės 24 d., penktadienis

Labai labai šokoladinis tortas



Labai labai skanus tortas, nepelnytai pamirštas aprašyti.



Tortui:

2 1/2 stikl. miltų;
2 1/2 stikl. cukraus;
1 1/4 geros nesaldžios kakavos kepiniams;
2 1/2 a.š. kepimo miltelių;
1 1/4 a.š.kepimo sodos;
1 1/4 a.š druskos;
2 dideli kiaušiniai + 1 trynys;
1 1/4 stikl. pasukų;
3/4 karšto vandens;
1/2 stikl. + 2 v.š. augalinio aliejaus;
1/2 stikl. tamsaus romo;
1 1/4 a.š. vanilės ekstrakto

Pertepimui:

4 1/2 stikl. cukraus pudros;
1/2 stikl. geros, nesaldžios kakavos kepiniams;
1/4 a.š. druskos;
350 g kreminio sūrio (kambario temp.);
3/4 stikl. sviesto (nesūdyto, kamb. temp.);
500 g kartaus šokolado (ištirpinto);
1 1/2 stikl. grietinėlės 35% rieb.

       Persijoti miltus, cukrų, kepimo miltelius, kepimo sodą, druską kelis kartus, kuo daugiau kartų persijosite tuo biskvitas bus puresnis. Į persijotus sausus produktus sudėkite likus ingredientus ir sumaišykite mikseriu iki vientisos masės. Dvi kepimo formas 26cm ištepkite sviestu ir užklokite kepimo popieriumi. Apibarstykite kakavos milteliais. Po lygiai supilkite tešlą į kepimo formas ir kepkite 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 35min. Įbeskite dantų krapštuką, jei jis sausas, biskvitas iškepęs. Atvėsinkite ant grotelių. Išimkite iš skardos, nuimkite kepimo popierių ir leiskite visiškai atvėst.
     Pertepimui:
 persijokite cukraus pudrą, kakavą ir druską. Sviestą su kreminiu sūriu išsukite iki purumo. Supilkite sausus produktus ir išmaišykite. Grietinėlę išplakite su tirpintu šokoladu. Viską sumaišykite iki vientisos masės.
     Torto surinkimas:
Biskvitus perpjaukite per pus. Ant biskvito dėkite puodelį kremo ir išlyginkite, tada vėl biskvitas, vėl kremas. Ant viršaus užbarstykite trupiniais, šonus puoškite šokolado drožlėmis arba trupiniais.

Skanaus!

Šaltinis: Martha Stewart

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą