2014 m. sausio 18 d., šeštadienis

Marinuotos stintos

Labai skanios tokios mmm, net nemoku apsakyt, net mano mama, kuri stintų nelabi mėgsta valgė pasičepsėdama :) . Ačiū Rennie už receptą

Reikės:
  • 0,5 kg šviežių stintų;
  • maltų pipirų, džiovintų krapų, druskos;
  • miltų (apvoliojimui);
  • aliejaus (kepimui);
  • 500 ml vandens;
  • 100 ml obuolių acto;
  • 4 arb. š. cukraus;
  • 1 arb. š. druskos;
  • 2 svogūnai;
  • 2 morkos.

Stintas išdarinėkite, ištrynkite prieskoniais ir druska, pavoliokite miltuose ir lengvai apkepkite įkaitusiame aliejuje.
Nuskuskite morkas, supjaustykite apskritimais, svogūnus žiedais.
Stiklainyje ant dugno subėrkite pjaustytas morkas ir galvomis į apačią sustatykite keptas stintas, tarp jų prikišdami pjaustytų svogūnų.
Iš vandens, druskos, cukraus ir obuolių acto išvirkite marinatą, kurį dar karštą supylkite į stiklainį su stintomis ir daržovėmis.
Stiklainį per naktį reikia palaikykite šaldytuve, kad stintos spėtų pasimarinuoti.

Skanaus :)

Receptas iš Rennie sezonine virtuve.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą