Reikės:
- 0,5 kg šviežių stintų;
- maltų pipirų, džiovintų krapų, druskos;
- miltų (apvoliojimui);
- aliejaus (kepimui);
- 500 ml vandens;
- 100 ml obuolių acto;
- 4 arb. š. cukraus;
- 1 arb. š. druskos;
- 2 svogūnai;
- 2 morkos.
Stintas išdarinėkite, ištrynkite prieskoniais ir druska, pavoliokite miltuose ir lengvai apkepkite įkaitusiame aliejuje.
Nuskuskite morkas, supjaustykite apskritimais, svogūnus žiedais.
Stiklainyje ant dugno subėrkite pjaustytas morkas ir galvomis į apačią sustatykite keptas stintas, tarp jų prikišdami pjaustytų svogūnų.
Iš vandens, druskos, cukraus ir obuolių acto išvirkite marinatą, kurį dar karštą supylkite į stiklainį su stintomis ir daržovėmis.
Stiklainį per naktį reikia palaikykite šaldytuve, kad stintos spėtų pasimarinuoti.
Skanaus :)
Receptas iš Rennie sezonine virtuve.lt
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą