2014 m. gegužės 5 d., pirmadienis

Triušiena troškinta grietinėlėje

 Labai ilgai nedrįsau paragaut triušienos, bet nugalėjau save.

 
  • triušis - 1,5-2 kg;
  • taurė balto vyno;
  • 4 čiobrelio šakelės;
  • 450 ml grietinėlės (12-15% riebumo);
  • 4 morkos;
  • sauja džiovintų slyvų;
  • provanso žolelių;
  • druskos, pipirų
  • aliejaus kepimui
   Triušį supjaustykite gabaliukais, apibarstykite provanso žolelėmis, apipilkite vynu ir palikite šaltai bent 12 val.
   Triušio gabalėlius nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir apkepkite aliejuje. Išimkite ir sudėkite į lėkštę. Tame aliejuje kur kepė triušiena, sudėkite griežinėliais pjaustytas morkas, apkepkite. Triušiena sudėkite į troškintuvą, sudėkite morkas,slyvas ir čiobrelius užpilkite vandeniu ir troškinkite orkaitėje 1 val. Pagardinkite druska ir pipirais. Užpilkite grietinėlę ir dar troškinkite apie 30 min.
Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą