2014 m. balandžio 25 d., penktadienis

Troškintos kiaulienos kepenėlės su svogūnais ir bulvių-brokolių košė

 Labai mėgstu kepenėles, širdeles ir t.t.

Puiki vakarienė
Reikės:
  • kepenėlių;
  • miltų;
  • svogūnų;
  • druskos, pipirų;
  • pieno
Košei:
  • bulvių;
  • brokolio;
  • pieno;
  • sviesto
 Kepenė.les pamerkite į pieną ir palaikykite 30 min
Supjaustykite kepenėles piršto storumo juostelėm.
Sumaišykite miltus su druska ir pipirais. Apvoliokite kepenėles miltuose.
Įkaitintoje keptuvėje, ant aliejaus kepkite kepenėles maždaug 1-2 min ant kiekvienos pusės. Išimkite kepenėles iš keptuvės.
Supjaustykie svogūnus storomis juostelėmis. Į tą pačią keptuvę įpilkite aliejaus, įdėkite sviesto ir sudėkite svogūnus. Karts nuo karto pamaišykite ir kepkite svogūnus tol, kol jie taps skaidrūs. Sudėkite kepenėles ir pamaišykite kol kepenėlės sušils. 
 
Košei bulves išvirkite, likus 5 min iki bulvių virimo pabaigos sudėkite brokolius ( ne tik žiedynus, bet ir kotą, tik nupjaukite žievelę) kai daržovės išvirs, sugrūskite, dėkite sviesto, pilkite pieno ir viską gerai išmaišykite.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą