Planuoti sekmadienio pietūs tapo vakariene
Reikės:
Mėsainiui
- 8-10 mėsainių bandelių;
- 1 kg jautienos faršo;
- 1 plakto kiaušinio;
- maltų džiūvėsėlių (kiekį žiūrėti, kad būtų galima formuot paplotėlius, bet ne per daug nes bus kieti );
- 1 v.š. Volčesterio padažo;
- 2 v.š. pieno;
- salotų lapų;
- marinuotų pjaustytų agurkų griežinėlių;
- plonais griežinėliais pjaustytų pomidorų;
- žiedais pjaustyto svogūno;
- 400 g konservuotų pomidorų savo sultyse;
- sprindžio dydžio saliero stiebo;
- žiupsnio petražolių;
- 2 skilt. česnako;
- maltų juodų pipirų;
- druskos;
- jei norit aštriau - čili pipiriukas.
Faršą suminkykite su kiaušiniu, pienu, volčesteriu, įberkite džiūvėsėlių, kad galėtumėte formuot paplotėlius. Jų darykite tiek kiek turite bandelių.
Kepsniuku skepkite kepsninėje arba orkaitėje kol gražiai paruduos.
Kai kepsniukai beveik iškepę, atverkite per pus pjautas bandeles ir taip pat pašildykite. Ant apatinės bandelės dalies pilkite padažo, dėkite mėsos kepsniuką, dar padažo, agurką pomidorą, svogūną, salotos lapą. Suglauskite bandelę.
Skanaus :)
receptas iš Vytauto radzevičiaus knygos "Pasaulio puodai"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą