2014 m. balandžio 18 d., penktadienis

Žuvies kotletai

   Pakutinės dienos iki šv. Velykų. Laikas praskriejo šimtamyliais žingsniais, rodos ką tik buvo Naujųjų sutikimas, o jau Vėlykos. Pietums gaminau puikius žuvies kotletukus.

Reikės:
  • 1kg baltos žuvies faršo (galima pirkt šaldytą faršą arba susimalt patiems, aš pirkau menkės filė ir ją susimaliau );
  • 2 vid. svogūnai;
  • 2 kiaušiniai;
  • 100 ml grietinėlės;
  • 150g džiūvesėlių ( ar vakarykščio batono kelios riekelės)
  •  gera sauja smulkintų krapų;
  • prieskonių
 Sumalkite žuvį, įmuškite kiaušinius, suberkite džiūvėsėlius ir supilkite grietinėlę ( jei neturite džiūvėsėlių, grietinėle užpilkite batono riekeles ir palikite 10 min.). Pakepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir įmaišykite į faršą. Pagardinktei krapais ir prieskoniais.
Drėgnomis rankomis formuokite kotletukus ir kepkite keptuvėje.



Skanaus :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą