Pakutinės dienos iki šv. Velykų. Laikas praskriejo šimtamyliais žingsniais, rodos ką tik buvo Naujųjų sutikimas, o jau Vėlykos. Pietums gaminau puikius žuvies kotletukus.
Reikės:
- 1kg baltos žuvies faršo (galima pirkt šaldytą faršą arba susimalt patiems, aš pirkau menkės filė ir ją susimaliau );
- 2 vid. svogūnai;
- 2 kiaušiniai;
- 100 ml grietinėlės;
- 150g džiūvesėlių ( ar vakarykščio batono kelios riekelės)
- gera sauja smulkintų krapų;
- prieskonių
Sumalkite žuvį, įmuškite kiaušinius, suberkite džiūvėsėlius ir supilkite grietinėlę ( jei neturite džiūvėsėlių, grietinėle užpilkite batono riekeles ir palikite 10 min.).
Pakepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir įmaišykite į faršą. Pagardinktei
krapais ir prieskoniais.
Drėgnomis rankomis formuokite kotletukus ir kepkite keptuvėje.
Skanaus :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą