Šiuos keksiukus lukštuose yra kepę daug kas. Prikaupiau ir aš kiaušinių lukštų prieš Velykas. Šiemet kažkoks keistas
16 XL dydžio kiaušinių lukštų:
- 450 ml miltų,
- 150 ml cukraus,
- 50 ml kakavos,
- 2 a.š. kepimo miltelių,
- 250 ml pieno,
- 2 kiaušiniai,
- 100 g sviesto,
- žiupsnelis druskos,
- ½ šaukštelio maltos vanilės
Lukštai:
- Lukštus išplaukite iš užmerkite stipriame druskos tirpale valandai, išimkite lukštus ir skylute į apačią sustatykite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų vanduo
- Į kiekvieną lukštą įpilkite aliejaus ir mažu teptuku ištepkite lukšto vidų. Aliejaus perteklių nupilkite.
- Paruoškite keksiukų formeles. Kad lukštus galima būtų sustatyti į formas, vietą kiekvienam keksiukui išklokite folijos gabalėliu. Sustatykite lukštus į formeles skylutėmis į viršų
Tam, kad pagaminti skirtingų spalvų tešlą,
padalinkite visus produktus, išskyrus miltus per pusę, tik vienu atveju
palikite 250 ml miltų, o kitu – 200 ml miltų ir 50 ml kakavos.
Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su pienu ir kiaušiniais.
Birias dalis ir skystas dalis sumaišykite.
Turi gautis dvi tešlos – viena šviesi, kita tamsi.
Tešlas sudėkite į konditerinius maišeliusjei neturite galite dėt šaukšteliu.
Kiekvieną lukštą pripildykite tešlos taip, kaip jums patinka – galima kepti tik šviesius arba tik tamsius keksiukus arba margus.
Lukštus užpildykite tešla iki 2/3 lukšto. Daugiau pildyti lukšto nereikia, nes tešla labai smarkiai pakils ir išlips iš lukšto.
Kepkite 15 minučių 170°C. Patikrinkite, ar iškepę keksiukai mediniu pagaliuku.
receptas iš Elžbietos
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą