2014 m. balandžio 19 d., šeštadienis

Keksiukai kiaušinių lukštuose


  Šiuos keksiukus lukštuose yra kepę daug kas. Prikaupiau ir aš kiaušinių lukštų prieš Velykas. Šiemet kažkoks keistas jausmas, tiksliau jokio prieš šventinio jausmo. Tokia tuštuma, pilkuma. Sukinėjimasis virtuvėje mane atgaivina. Taigi bandom :)

16 XL dydžio kiaušinių lukštų:
  • 450 ml miltų,
  • 150 ml cukraus,
  • 50 ml kakavos,
  • 2 a.š. kepimo miltelių,
  • 250 ml pieno,
  • 2 kiaušiniai, 
  • 100 g sviesto,
  •  žiupsnelis druskos, 
  • ½ šaukštelio maltos vanilės
Lukštai:
  • Lukštus išplaukite iš užmerkite stipriame druskos tirpale valandai,  išimkite lukštus ir skylute į apačią sustatykite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų vanduo
  • Į kiekvieną lukštą įpilkite aliejaus ir mažu teptuku ištepkite lukšto vidų. Aliejaus perteklių nupilkite.
  •  Paruoškite keksiukų formeles. Kad lukštus galima būtų sustatyti į formas, vietą kiekvienam keksiukui išklokite folijos gabalėliu. Sustatykite lukštus į formeles skylutėmis į viršų

Tam, kad pagaminti skirtingų spalvų tešlą, padalinkite visus produktus, išskyrus miltus per pusę, tik vienu atveju palikite 250 ml miltų, o kitu – 200 ml miltų ir 50 ml kakavos. 

Miltus, kepimo miltelius ir kakavą persijokite. Visus birius produktus sumaišykite, išskobkite vanilės ankštį ir sudėkite jos sėklytes.
Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su pienu ir kiaušiniais.
Birias dalis ir skystas dalis sumaišykite.
Turi gautis dvi tešlos – viena šviesi, kita tamsi.
Tešlas sudėkite į konditerinius maišeliusjei neturite galite dėt šaukšteliu.
Kiekvieną lukštą pripildykite tešlos taip, kaip jums patinka – galima kepti tik šviesius arba tik tamsius keksiukus arba margus.
Lukštus užpildykite  tešla iki 2/3 lukšto. Daugiau pildyti lukšto nereikia, nes tešla labai smarkiai pakils ir išlips iš lukšto.
Kepkite 15 minučių 170°C. Patikrinkite, ar iškepę keksiukai mediniu pagaliuku.

receptas iš Elžbietos

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą