2014 m. balandžio 22 d., antradienis

Karamelinis kavos tortas

 Niekaip nesugalvojau kokio torto noriu šv. Velykoms. Ačiū Neringai už nuostabaus torto receptą. Jis lyg ir riebus, bet tuo pačiu gaivus.

Biskvitas
  • 250 g miltų;
  • 4 a. š. kepimo miltelių;
  • 2 kiaušiniai;
  • 180 g Rududu;
  • 225 g grietinės;
  • 190 g cukraus
Kavos sirupas 
  • 100 ml stiprios kavos;
  • 50 g cukraus
Karamelinis pertepimas
  • 500 g maskarponės sūrio;
  • 200 g Rududu;
  • 75 g kondensuoto pieno
Šokoladinis pertepimas
  • 100 g juodojo šokolado;
  • 50 ml pieno

Biskvitas:
Visus ingredientus virtuvinio kombaino pagalba sumaišykite ir supilkite į kepimo formą (manoji 24 cm skersmens).
Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 50 min.-1h. Ar biskvitas iškepė, patikrinkite įkiškdami medinį pagaliuką ir, jei jis liks švarus, vadinasi,biskvitas iškepęs.
Leiskite visiškai atvėsti. 
Supjaustykite į 4 sluoksnius.

Kavos sirupas:

Padarykite 100 ml stiprios kavos.
Perkoškite kavą ir supilkite į ją cukrų. Pakaitinkite viską apie 10 min. ant silpnos ugnies, vis pamaišant.

Karamelinis pertepimas:

Gerai išsukite Rududu.Supilkite kondensuotą pieną ir vėl viską išsukite.
Sukrėskite maskamponės sūrį ir viską išmaišykite iki vienalytės masės.
Gautos masės turi pakakti tortui sutepti ir papuošti.

Šokoladinis pertepimas:
 
Juodąjį šokoladą ir pieną kartu ištirpinkite karšto vandens vonelėje ir gerai išsukite.
 
 Torto surinkimas:

Apatinį biskvito sluoksnį sulaistykite kavos sirupu, kraukite 2-3 šaukštus karamelinio pertepimo ir paskirstykite jį tolygiai.
Dėkite antrą sluoksnį biskvito, sulaistykite kavos sirupu, pilkite pusė šokoladinio pertepimo, išlyginkite. Tuomet kraukite dar apie 2 šaukštus karamelinio pertepimo.
Dėkite trečiąjį biskvito sluoksnį, sulaistykite kavos sirupu ir pertepkite karameliniu pertepimu.
Ant viršaus dėkite ketvirtąjį sluoksnį, vėl sulaistykite kavos sirupu, supilkite likusį šokoladinį pertepimą ir ant jo tepkite karamelinio pertepimo.
Leiskite tortui susistovėti bent pusdienį, o dar geriau per naktį.
Tuomet likusiu karameliniu kremu aptepkite torto šonus ir viršų ir papuoškite.


Recepto šaltinis čia

1 komentaras: