- 2vidutiniai svogūnai;
- 3 v.š. sviesto;
- 4-6 svogūnų laiškai;
- 0,5kg kalakuto kepenėlių.
- 1 apelsinas;
- 1 a.š. rudojo cukraus;
- druskos, pipirų.
Supjaustykite svogūnus ir kepkite trečdalyje sviesto, kol pagels.
Išėmkite svogūnus, trumpai apkepkite smulkintus svogūnų laiškus. Juos taip pat atidėkite į atskirą lėkštę.
Obuolius supjaustykite griežinėliais ir
šaukšteliu išpjaukite sėklalizdžius apkepkite trečdalyje sviesto. Apkeptus
obuolius gražiai išdėliokite serviravimo lėkštėje.
Kalakuto kepenėles perpjaukite pusiau ir
apkepkite likusiame sviesto trečdalyje. Ant kepenėlių supilkite
išspaustas apelsino sultis, įdėkite truputį nutarkuotos žievelės ir
suberkite cukrų. Atviroje keptuvėje kepkite kepenėles, vis jas
pavartydami, kol sultys beveik išgaruos. Baigdami kepti paskaninkite
druska ir pipirais.
Karštas kepenėles dėkite ant obuolių ir patiekite su kepintais svogūnais bei jų laiškais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą