2014 m. lapkričio 1 d., šeštadienis

Kalakutų kepenėlės su keptais obuoliais ir svogūnais


    Reikės (4 asmenims):
  • 2vidutiniai svogūnai;
  • 3 v.š. sviesto;
  • 4-6 svogūnų laiškai;
  • 0,5kg kalakuto kepenėlių.
  Padažui:
  • 1 apelsinas;
  • 1 a.š. rudojo cukraus;
  • druskos, pipirų.

Supjaustykite svogūnus ir kepkite trečdalyje sviesto, kol pagels.
Išėmkite svogūnus, trumpai apkepkite smulkintus svogūnų laiškus. Juos taip pat atidėkite į atskirą lėkštę.
Obuolius supjaustykite griežinėliais ir šaukšteliu išpjaukite sėklalizdžius apkepkite trečdalyje sviesto. Apkeptus obuolius gražiai išdėliokite serviravimo lėkštėje.
Kalakuto kepenėles perpjaukite pusiau ir apkepkite likusiame sviesto trečdalyje. Ant kepenėlių supilkite išspaustas apelsino sultis, įdėkite truputį nutarkuotos žievelės ir suberkite cukrų. Atviroje keptuvėje kepkite kepenėles, vis jas pavartydami, kol sultys beveik išgaruos. Baigdami kepti paskaninkite druska ir pipirais.
Karštas kepenėles dėkite ant obuolių ir patiekite su kepintais svogūnais bei jų laiškais.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą