22 cm tortui:
Papločiams:
- Arimex Golden Jumbo razinų,
- 180ml pieno,
- 2 kiaušiniai,
- 200 g miltų,
- 100 g cukraus,
- 1a.š. kupinas sodos.
- 800 g grietinės,
- 100 g cukraus pudros,
- 150 g sviesto,
- 0,5 a.š. vanilinio cukraus,
- citrinos rūgšties ant peilio galiuko.
80-100 ml. stiprios pasaldintos kavos (jei valgys vaikai, galite laistyti stipria juoda arbata)
Papuošimui:
tarkuoto šokolado ir rzinų arba kaip sugalvosite
Papločiaims.
Razinas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite išbrinkti. Tuomet berkite ant
rankšluosčio, kad apdžiūtų. Kol džiūna razinos, išplakite iki standumo baltymus
su cukrumi, ir atskirame inde trynius. Atsargiai sumaišykite baltymus su
tryniais. Razinas blenderiu sutrinkite iki košelės konsistencijos. Pilkite į jas
pieną, actu nugesintą sodą ir greitai išmaišykite. Sudėkite kiaušinių masę,
atsargiai išmaišykite. Galiausiai suberkite miltus ir vėl lėtai išmaišykite. Tešla
turi būti tirštos grietinės konsistencijos. Padalinkitee ją į 3 dalis (geriausia
pasverti visą masę ir padalinti į 3). Ant kepimo popieriaus nupieškite tris
22 cm. skersmens apskritimus. Paskirstykie ant apskritimų tešlą ir kepkite po
vieną lakštą 200°C orkaitėje apie 10-15 min.,
kol papločiai gražiai paruduos. Iškepusius galima lygiai apipjaustyti,
kad suteptas tortas būtų lygus. Atvėsinkite. Subadykite papločius šakute
keliose vietose ir sulaistykite kava ar arbata.
Kremas.
Minkštą sviestą plakite mikseriu kartu su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi, kol tampa
purus. Suberkite citrinos rūgštį. Po truputį pilkite grietinę ir lėtai plakite
kelias minutes, kol tampa standus.
Skanaus :)
receptas iš čia
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą