2015 m. kovo 14 d., šeštadienis

Tortas "Žozefina"

  Mėgstu naujus tortus, ir vis kuo toliau tuo sunkiau sugalvot kokio torto noriu. Šį tortuką kepiau jau kelis kartus. Labai labai skanus, rekomenduoju

22 cm tortui:

Papločiams:
  • Arimex Golden Jumbo razinų,
  • 180ml pieno,
  • 2 kiaušiniai,
  • 200 g miltų,
  • 100 g cukraus,
  • 1a.š. kupinas sodos.
Kremui:
  • 800 g grietinės,
  • 100 g cukraus pudros,
  • 150 g sviesto,
  • 0,5 a.š. vanilinio cukraus,
  • citrinos rūgšties ant peilio galiuko.
 Sulaistymui papločių:


80-100 ml. stiprios pasaldintos kavos (jei valgys vaikai, galite laistyti stipria juoda arbata)

  Papuošimui:
tarkuoto šokolado ir rzinų arba kaip sugalvosite

      Papločiaims. Razinas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite išbrinkti. Tuomet berkite ant rankšluosčio, kad apdžiūtų. Kol džiūna razinos, išplakite iki standumo baltymus su cukrumi, ir atskirame inde trynius. Atsargiai sumaišykite baltymus su tryniais. Razinas blenderiu sutrinkite iki košelės konsistencijos. Pilkite į jas pieną, actu nugesintą sodą ir greitai išmaišykite. Sudėkite kiaušinių masę, atsargiai išmaišykite. Galiausiai suberkite miltus ir vėl lėtai išmaišykite. Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos. Padalinkitee ją į 3 dalis (geriausia pasverti visą masę ir padalinti į 3). Ant kepimo popieriaus nupieškite tris 22 cm. skersmens apskritimus. Paskirstykie ant apskritimų tešlą ir kepkite po vieną lakštą 200°C orkaitėje apie 10-15 min.,  kol papločiai gražiai paruduos. Iškepusius galima lygiai apipjaustyti, kad suteptas tortas būtų lygus. Atvėsinkite. Subadykite papločius šakute keliose vietose ir sulaistykite kava ar arbata.
Kremas. Minkštą sviestą plakite mikseriu kartu su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi, kol tampa purus. Suberkite citrinos rūgštį. Po truputį pilkite grietinę ir lėtai plakite kelias minutes, kol tampa standus.
Surinkimas ir puošimas. Sutepkite papločius kremu. Viršų ir šonus aptepkitee tuo pačiu kremu ir barstykite tarkuotu šokoladu. Aš viršų puošiau geltonosiois razinomis ir juodomis razinomis. Tortą laikyti šaldytuve per naktį, o dar geriau bent parą – jis tampa dar skanesnis.

Skanaus :)

receptas iš čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą