Dovanų gavau ožkos koją. Vis nesugalvojau ką pagaminti. Paprašiau patarimo, pas bendraminčius ir gavau pasiūlymą kept žemoje temperatūroje.
Reikės:
- ožkos kojos;
- keli v.š. alyvuogių aliejaus;
- raudonėlio, čiobrelio
- druskos
Ožkoks koją nuplaukite, ištepkite alyvuogių aliejumi, tada įtrinkite žolelėmis. Palikite marinuotis parai.
Orkaitę įkaitinkite iki 70
°C, dėkite ožkos koją ir kepkite 3-4 val, prklausomai nuo turimos kojos dydžio. Kai koja iškeps, apibarstykite druska, kaitrą padidinkite iki 180°C ir dar kepkite 15-20min.
Iškepusiai mėsai leiskite pailsėti dar kokias 15min.
Pjaustykite ir skanaukite. Mėsytė sultinga ir minkšta.
Skanaus :)
P.S. šiuo būdu dabar gaminsiu dažniau :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą