2015 m. kovo 7 d., šeštadienis

Žemoje temperatūroje kepta ožkos koja

Dovanų gavau ožkos koją. Vis nesugalvojau ką pagaminti. Paprašiau patarimo, pas bendraminčius ir gavau pasiūlymą kept žemoje temperatūroje.

Reikės:
  • ožkos kojos;
  • keli v.š. alyvuogių aliejaus;
  • raudonėlio, čiobrelio
  • druskos
  Ožkoks koją nuplaukite, ištepkite alyvuogių aliejumi, tada įtrinkite žolelėmis. Palikite marinuotis parai.
   Orkaitę įkaitinkite iki 70°C, dėkite ožkos koją ir kepkite 3-4 val, prklausomai nuo turimos kojos dydžio. Kai koja iškeps, apibarstykite druska, kaitrą padidinkite iki 180°C ir dar kepkite 15-20min.
   Iškepusiai mėsai leiskite pailsėti dar kokias 15min. 
   Pjaustykite ir skanaukite. Mėsytė sultinga ir minkšta.

Skanaus :)


P.S. šiuo būdu dabar gaminsiu dažniau :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą