2015 m. vasario 22 d., sekmadienis

Bulguro ir avinžirnių pilav

    Labai labai norėjau apsilankyti susitikime su  Jolita iš http://www.surfingtheworldcuisine.com čiop čiop studijoje, bet vaikų ligos pakišo koją :(
 
     Tai nusprendžiau ką nors pagaminti vakarienei. Peržvelgus Jolitos blog'ą, ir peržvelgus spirntelių ir šaldytuvo turinį, nuspręsta gaminti bulguro ir avinžirnių pilav

 
   Reikės:
  • 1 svogūno;
  • 2 žalių paprikų;
  • 1 st virtų avinžirnių;
  • 1 1/2 st bulguro;
  • 3 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 3 st vandens;
  • druskos ir pipirų pagal skonį
     Avinžirnius užmerkite per naktį. Išvirkite pasūdytame vandenyje. Susmulkinkite svogūną. Iš paprikų išimkite sėklas ir taip pat susmulkinkite. Nuplaukite bulgurą šaltame vandenyje. Į puodą pilkite aliejų ir dėkite svogūną su paprika. Kepinkite 3-4 minutes, tada supilkite bulgurą ir avinžirnius. Pamaišykite ir pakepinkite dar 2 minutes. Užpilkite vandenį, pagardinkite druska, pamaišykite ir kai užvirs, ant vidutinės ugnies virkite apie 10 minučių, kol vanduo visai susigers.
Tada nuimkite puodą nuo ugnies ir uždengtu dangčiu leiskite pastovėti dar apie 10 minučių. 
   Mes valgėme su kiaulienos nugarine užkepta grybais ir sūriu.
Skanaus :)

 P.S. buvo labai skanu, tai kol visko nesušlamštėm, įsidėjau į darbą pietums :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą