Kartais norisi paimt į rankas kulinarinę knygą ir pavartyti pasisemti minčių arba idėjų šeimos pietums. Šį kart mano rankose tinklaraštininkų knyga Gyventi skanu. O akys užkliuvo už Rennie recepto skirto žiemos skyriuj.
Orzotto gaminamas labai panašiai kaip risoto, tik su perlinėmis kruopomis. Labai skanus patiekalas, mums su vyru labai patiko.
Reikės:
- 250 g perlinių kruopų;
- 20 g ( aš dėjau daugiau) džiovintų baravykų;
- 2 dideli svogūnai;
- 375 ml grybų nuoviro;
- 250 g daržovių sultinio;
- 20 g sviesto;
- kelios saujos "Džiugo" arba fermentinio sūrio
- druskos ir šviežiai maltų pipirų;
- čiobrelio šakelių.
Į tą pačią keptuvę su svogūnais ir grybais sudėkite kruopas ir pakepinkite vis pamaišydami. Į kruopas po truputį pilkite grybų nuovirą, kai jį sugers, pilkite daržovių sultinį. Ši taip virdamos kruopos sugers visą skystį ir išvirs.
Išvirusį orzotto gardinkite sūriu, čiobrelio šakele ir tiekite.
Receptas: Gyventi skanu 106psl.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą