2015 m. vasario 2 d., pirmadienis

Orzotto arba perlinių kruopų kruopainis su džiovintais baravykais


    Kartais norisi paimt į rankas kulinarinę knygą ir pavartyti pasisemti minčių arba idėjų šeimos pietums. Šį kart mano rankose tinklaraštininkų knyga Gyventi skanu. O akys užkliuvo už Rennie recepto skirto žiemos skyriuj.
  Orzotto gaminamas labai panašiai kaip risoto, tik su perlinėmis kruopomis. Labai skanus patiekalas, mums su vyru labai patiko.
  Reikės:
  • 250 g perlinių kruopų;
  • 20 g ( aš dėjau daugiau) džiovintų baravykų;
  • 2 dideli svogūnai;
  • 375 ml grybų nuoviro;
  • 250 g daržovių sultinio;
  • 20 g sviesto;
  • kelios saujos "Džiugo" arba fermentinio sūrio
  • druskos ir šviežiai maltų pipirų;
  • čiobrelio šakelių.
  Perlines kruopas užpilkite vandeniu ir palikite per naktį išbrinkti. Grybus užpilkite verdančiu vandeniu ir taip pat palikite per naktį. kruopas gerai nuplaukite ir nusausinkite. Grybus nukoškite, sultinio neišpilkite. Perplaukite ir smulkiai supjaustykite. Svogūnus smulkiai supjaustykite. Įkaitintoje keptuvėje, svieste pakepinkite svogūnus, sudėkite grybus ir pakepinkite. Pagardinkite druska ir pipirais.
  Į tą pačią keptuvę su svogūnais ir grybais sudėkite kruopas ir pakepinkite vis pamaišydami. Į kruopas po truputį pilkite grybų nuovirą, kai jį sugers, pilkite daržovių sultinį. Ši taip virdamos kruopos sugers visą skystį ir išvirs.
  Išvirusį orzotto gardinkite sūriu, čiobrelio šakele ir tiekite.

Receptas: Gyventi skanu 106psl.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą