Renginyje savo vynus, midų, sūrius pristatė: vyno importuotojai "Eugesta","Filipopolis", "Vyno guru", "Amka", gamintojai „Sušvės midus“, „Gerėja sūris“, „Gintaro Sino vynas“, „Sakiškių alus“, „Obuolių namai“.
Ypatingą šventės atmosferą sukūrė „Si studija“. Jos meistrai gana didelę „Monte Pacis“ Karietų aikštę pavertė vynuogių ir obuolių oaze. Šių vaisių ir uogų aplinkoje buvo apstu – papuošti stalai, kolonos, Liepų alėja, komplekso tvorose esančios nišos.
Šventės metu degustavome įvairių rūšių vyną, Sakiškių alų ir Gerėja sūrius. Labiausiai patiko "Ledo obuolių vynas"
Labai labai rekomenduoju avietinį alų su himalajų druska.
Vakarienei buvom pakviesti jau temstant. Apšviesta liepų alėja lemputėmis dar labiau sustiprino romantišką jausmą. Restorano šefas Ernestas Viršilas pagamino puikius patiekalus, prie kurių buvo priderintas "Gintaro Sino vynas" .
Vakarienei buvo patiektas paštetas, kuris nebuvo įtrauktas į meniu.
Toliau sekė:
Kaip šaltajis užkandis buvo pateikta chorizo dešros aliejuje kepta krevetė, wakame salotos, raudonųjų krevečių kapotinis ir agurkų granite.
Vynas: rausvasis uogų – vaisių vynas.
Karštajam mėsos patiekalui virtuvė parinko kiaulieną trimis būdais: papilvę, išpjovą ir sprandinę, kuri patiekta su grybais bei jaunomis bulvytėmis.
Vynas: raudonasis vynas, kurio pagrindinė uoga – mėlynė.
Prieš trečią patiekalą buvo patiektas obuolių šerbetas su karamelizuotais riešutais ir wasabiu.
Karštasis žuvies patiekalas: Meduje marinuota kuprė, patiekta su traškiais kopūstais.
Vynas: pusiau saldus aviečių vynas.
Desertas: Pažaislio obuolių obuolienė su lietuviško sūrio kremu, paruošta kaip creme brulee.
Vynas: Obuolių ledo vynas.
Po vakarienės laukė žaismingas, „Vinalia Rustica“ vainikavęs, antrą
kartą Lietuvoje vykęs vynuogių trypimo kojomis ritualas. Bei prieš
desertą svečių laukė Sirtakio pamokėlė.
Labai įdomus jausmas traiškyti vynuoges basomis kojomis.
Už nuotraukas dėkoju Justui Samaliui ir Indrei
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą