Reikės:
- triušio apie 1,5kg;
- 3 morkų;
- 2 šalotai;
- 2 saliero stiebai;
- 3 skilltelės česnako;
- Santa Maria pipirų mišinio;
- Santa Maria provanso žolelių;
- 100 g grietinėlės 12% riebumo;
- druskos;
- 1 stikl. vandens
- sauja miltų
- 2 v.š. sviesto;
- aliejaus kepimui
Triušiena nuplauti, supjaustyti gabalais ir sudėti į dubenį su šaltu vandeniu ir palikti, bent valandai ( dings specifinis kvapas). Vėliau gabalus ištrinti česnaku, pipirais, druska ir žolelėmis, palikite pasimarinuoti. Po kelių valandų, gabalėlius apvoliojame miltuose ir kepame įkaitintame aliejuje kol vos paruduos. Išimame į lėkštę. Į keptuvę kurioje kepė triušis, dėkite sviestą, apkepkite smulkiai pjaustytas daržoves. Triušiena ir daržoves dėkite į troškintuvą, užpilkite vandeniu ir troškinkite ant lėtos ugnies apie 1,5 val. Supilkite greitinėlę ir leiskite viskam dar pasitroškinti 10 min.
Skanaus :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą