2016 m. sausio 23 d., šeštadienis

Kepta Pekino antis kinietiškai

  Tai skaniausia mano valgyta antis.



Reikės:
  • Anties;
Marinatui:
  • 4 šaukštų medaus
  • 3 šaukštų sojos padažo
  • 1 šaukšto skrudintų sezamų aliejaus
  • 1 šaukšto ryžių acto (galima keisti baltuoju vyno actu)
  • 1 šaukšto penkių rūšių malto pipirų mišinio
 Blyneliams:
  • 2 stiklinės miltų;
  • 1 stiklinė verdančio vandens;
  • 1/4 stiklinės sezamų aliejaus.
  Hoisin padažui:
  • 2 šaukštų rudojo cukraus
  • Gabalėlio imbiero
  • 2 skiltelių česnako
  • Aitriosios paprikos
  • Šaukšto saulėgrąžų aliejaus
  • Šaukšto kepintų sezamų aliejaus
  • 2 saujų žemės riešutų
  • 6–7 šaukštų sojos padažo
  • 2 žaliųjų citrinų sulčių
Vyniojimui reikės:
  • 1 agurko
  • Ryšulėlio laiškinių svogūnų
Ruošiame antį:

Orkaitę įkaitinau iki 150 laips. Antį nuplaukite ir išimkite taukų perteklių iš papilvės. Groteles dėkite ant skardos, į kurią nuvarvės taukai,ir iš abiejų pusių gausiai nuplikykite verdančiu vandeniu. Antis po šios procedūros visa sustangrėjo, jos oda susitraukė. Paukštį nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, vandenį iš skardos išpylkite. Antį vėl guldykite ant grotelių, jas įstatykite į tuščią skardą ir pašaukite kepti 2 valandom į orkaitę. Kepdami,vis ją apverskite antį ant kito šono ir nupilkite iš skardos susikaupusius anties taukus, kad jie nesudegtų.

Marinatui skirtus produktus sumaišykite iki vientisos masės. Baigiant ištiksėti 2 val, padidinkite orkaitės kaitrą iki 190 laipsn.10-čiai minučių, kad antis paskrustų. Antį ištraukite ir teptuku gerai ištepkite paruoštu marinatu vieną jos pusę ir įdėkite 10 min, kad apkeptų. Po to ištraukite, apverskite ir ištepkite kitą anties pusę ir vėl dėkite 10 min. apkepimui.

Kepame blynelius: 

  Dubenyje sumaišykite miltus ir verdantį vandenį, kol susiformuos lipni tešla. Tešlą iškrėskite ant pamiltuoto paviršiaus ir minkykite, kol taps vientisa ir elastinga, maždaug 5 minutes. Tešlą supjaustykite į 24 vienodus gabalėlius; juos užklokite drėgnu rankšluostėliu.

Ant pamiltuoto paviršiaus iškočiokite vieną tešlos gabalėlį į 7,5 cm skersmens skritulėį. Padėti į šalį. Tokiu pat būdu iškočioti antrą tešlos gabalėlį. Vieną skritulėlio pusę aptepti sezamo aliejumi, ant viršaus dėti antrą skritulėlį ir išočioti į 20 cm skersmens skritulį. Ant vidutinio karštumo ugnies įkaitinti keptuvę. Ant karštos keptuvės dėti iškočiotą blynelį ir apkepti ant vienos pusės, kol vietomis paruduos, maždaug 1 minutę. Blynelį apversti ir apkepinti antrą pusę, perkelti ant rankšluostėlio, atsargiai atskirti blynelius vieną nuo kito, užkloti rankšluostėliu, kad neatšaltų, Kočioti ir kepti likusius blynelius.

Gaminame naminį padažą:

   Į keptuvę įpilkite po šaukštą saulėgrąžų ir kepintų sezamų aliejaus. Susmulkiname imbiero šaknį, aitriąją papriką ir česnaką ir beriame į įkaitusį aliejų. Pakepiname vos keletą minučių, kol ima sklisti aromatas.Kol prieskoniai kepa, sutraiškykite ar pasmulkinkite žemės riešutus ir suberkite į keptuvę kartu su dviem šaukštais rudojo cukraus. Padidinkite ugnį ir maišydami pakepinkite, kol cukrus ims tirpti, pradės keisti spalvą. Pilkite sojos padažą, pamaišykite. Pabaigoje įspauskite žaliosios citrinos sultis ir išjungkite ugnį.
    Pasiruoškite daržoves vyniojimui: šiaudeliais supjaustykite agurką, laiškinius svogūnus.
Ant blynelio dėkite kelis gabaliukus antienos, agurko lazdelių, svogūnų, šaukštelį Hoisin padažo, blynelį susukite ir skanaukite.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą