2016 m. sausio 9 d., šeštadienis

Lazanija su lavašu



        Lazanija kiek kitokia, nei įprasta. Vietoj makaronų naudojau lavašą. 


Reikės:
  • 1 vnt. lavašo,
  • 200 gr. sūrio
 "Bolognese" padažui:
  • 0,5 kg faršo,
  • skardinės konservuotų pomidorų,
  • 1 svogūno,
  • 1 morkos,
  • 2 salierų stiebai,
  • prieskonių, druskos, pipirų pagal skonį
 Bešamelio (baltam) padažui:
  • 300-400 ml. pieno,
  • 60 gr. sviesto,
  • 4 v.š. miltų,
  • žiupsnelis muskato riešuto,
  • druskos
 "Bolognese" padažui. Smulkiai sukapojame svogūną ir sutarkuojame morką,supjaustome saliero stiebus. Kepiname viską, kol gražiai pagels. Kaip apkepa svogūnai ir morkos su salierias, sudedame į keptuvę faršą. Paskaniname prieskoniais, druska, pipirais. Nuolat pamaišydami troškiname, kol faršas iškeps. Tuomet sudedame konservuotus pomidorus, viską išmaišome. Dar patroškiname kelias minutes. Turi gautis tirštas mėsos padažas.

 Bešamelio padažui. Keptuvėje išlydome sviestą. Po truputį beriame ir maišome miltus. Maišome tol, kol dingsta visi gumuliukai, ir gauname vientisą masę. Tada plona srovele pilame pieną ir maišome viską iki vientisos masės. Užviriname viską, ir paverdame, kol padažas pradės tirštėti Įberkite muskato, druskos pagal skonį.

Sutrakuokite sūrį.
Lavašą suplėšykite lyg lazanijos makaronų lakštus.
Išklokite vienu sluoksniu kepimo indo dugną. Aptepkite juos Bešamelio padažu ir pabarstykite plonu sluoksniu sūrio. Tada dėkite dar vieną sluoksnį lavašo. Ant jo pilkite Bolognese padažo ir ant jo plonu sluoksniu vėl pabarstome sūrio. Dedame sluoksnį lavašo ir vėl kartojame tą patį - baltas padažas, sūris, faršas, sūris ir viršutinis sluoksnis lavašo. Jį aptepame likusiu Bešamelio padažu ir pabarstome sūriu. Kepame 180C orkaitėje apie 20 min., kol sūris išsilydys. Išjungiame orkatę, ir palaikome lazaniją dar 20 min., kad susigertų visi padažai.

 Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą