2011 m. kovo 8 d., antradienis

Gaivios salotos

Pavasaris norisi kažko gaivaus. Tai šį kart salotos:





Reikės:

  • Pekino kopūsto
  • Agurkas
  • 1/2 raudonos parikos
  • 1/2 geltonos paprikos
  • alyvuogių indelis
  • 2-3 pomodorai
  • cirtina
  • alyvuogių aliejaus
  • prieskoninės žolelės
Susmulkinam daržoves, alyvuoges pjaunam pusiau, apšlakstom citrinos sultimis, užpilam aliejumi, išmaišom ir skanaus :)

2011 m. kovo 7 d., pirmadienis

Balta mišrainė

Turbūt visi gerai žino šį receptą :) Pas mus per visas šventes ši mišrainė būna ant stalo.



Reikės:
  • 7-8 bulvių
  • 3-4 morkos
  • 2-3 rauginti agurkai
  • indelis konservuotų žirnelių
  • majonezo
Bulves ir morkas nuplauname ir išverdame. Nulupam supjaustom kubeliais, agurką irgi supjaustom kubeliais. Sudedam žirnelius, paprieskoniuojam ir sumaišom su majonezu. Druska pabastom prieš tiekiant ant stalo, nes mišrainė pavandenys :)

Dieviškas jautienos troškinys

Vakar gaminau šį jautienos troškinį, skonis tikrai dieviškas. Pabandykite nepasigailėsite.
Troškiniui reikės:
  • 600 g jautienos nugarinės;
  • 120 g karštai rūkyto kumpio;
  • 6 vid. šviežių bulvių;
  • 2 vid. baltųjų svogūnų; 
  • skardinės pupelių su pomidorų padažu;
  •  3 česnako skiltelės;
  •  30 g  sviesto;
  •  300-400 ml sultinio;
  • 100 ml sauso raudonojo vyno;
  •  žiupsnio kmynų;
  •  keleto žiupsnių rozmarino;
  • 2 laurai;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų ir druskos.
     Mėsą supjaustykite kubeliais. Įtrinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir druska. Įkaitinti šaukštą alyvuogių aliejaus ir apkepinkitemėsą. Nuimkite nuo ugnies.
    Susmulkinkite svogūną ir česnaką. Troškintuve įkaitinkite gabalėlį sviesto ir į jį suberkite svogūnus su česnaku. Apkepkite 3-4 min. Bulves, supjaustykite (vid. bulvę galite padalinti į 6-8 dalis). Sudėkite į troškintuvą. Įdėkite apkeptą jautieną.
    Supilkite sultinį, vyną, pupeles su pomidorų padažu. Įmeskite porą lauro lapelių, uždėkite ant viršaus kumpio juosteles. Pabarstykite rozmarinu, kmynais, pipirais (druskos nenaudokite, jei sultinys buvo pasūdytas). Troškinkite 2-3 valandas ant silpnesnės ugnies, kol bulvės ir mėsa bus minkštutėliai. Jei skystis per greitai išgaruos, galite dar įpilti vyno ar sultinio.

P.S. Nufotografuot nespėjau, nes kai atėjau į kambarį visi jau buvo pradėję valgyt :)

Recepto šaltinis: tastyart.lt

2011 m. kovo 3 d., ketvirtadienis

Cannelloni su faršu arba įdaryti makaronai

Makaronai su faršu buvo neseniai, bet produktai kaip ir tie patys, o norisi kažko kito. Taigi spintelėje rasti Cannelloni makaronai išsprendė galvosūkį, ką tokio padarius.
Reikės:
  • 0,5kg jautienos faršo
  • 2 morkos
  • 2 salierų stiebai arba pusė gumbo
  • 2 skiltelės česnako
  • svogūnas
  • skardinė pomidorų savo sultyse
  • aliejaus
  • miltų
  • sviesto 
  • pieno
  • prieskonių
  • fermentinio sūrio
Morkas sutarkuojame, svogūną supjaustome kubeliais. Pakepiname šaukšte aliejaus, įspaudžiame česnaką, sudedam morkas, svogūną, salierus, ir patroškinam, sudedam faršą apkepinam. Supilam pomidorus ir dar patroškinam, paprieskoniuojam.
Makaronus prikemšam faršu ir dedam į sviestu ištepta sviestu. Pasidarom Bešamelio padažą: Ištirpinam sviestą, tada jame pakepinam miltus ir supilam  pieną, gerai išmaišom ir maišom kol padažas pradeda tirštėt. Supilam ant makaronų, taip, kad makaronai būtų apsemti. Užbarstom tarkuotu sūriu ir kepam orkaitėje 180 laips. temp. apie valandą.

2011 m. kovo 2 d., trečiadienis

Omletas su kumpiu ir sūriu

Šiandien taip  gražiai iš ryto švietė saulė. Vyras vėliau važiavo į darbą, tai nutariau palepint omletu.

 Reikės:
  • 2 kiaušinių
  • 2 šaukštai miltų
  • pusė stiklinės pieno
  • sviesto
  • prieskonių
  • rūkyto kumpio
  • sūrio
Kiaušinius išplakam, tada dedam miltus, pieną, prieskonius. Keptuvėje ištirpinam gabalėlį sviesto, pilam kiaušinių plakinį ir kepam iš abiejų pusių. Sudedam ant viršaus kumpį ir sūrį, perlenkiam per pusę ir dar kelias minutes pakepam. Skanaus!!!

Manų košė su morkomis

 Varčiau senus "Ji" žurnalo receptukus ieškodama ką pagamint skanaus ir naujo :) Akis užkliuvo už šios košės.



Reikės:
  • Mokos
  • Manų kruopų
  • Pieno
  • Cukraus
  • Sviesto
Morkas sutarkuojame smulkia tarka. Paverdame piene, tada suberiam kruopas, cukrų ir verdam kol kruopos išvirs. Dedam į dubenėlius ir pagardinam sviestu.

2011 m. kovo 1 d., antradienis

Agurkinė

Taip gavosi, kad seniai valgėm perlines kruopas, tai galvojau virt šilkinę košę, ale neturėjau rūkyto kumpelio :) Tai viriau agurkinę sriubą, o dar ir pradėtas trilitris agurkų badė akis :) Šį kart viriau su jautienos šonkauliais



Reikės:
  • jautienos šonkaulių ar kitos jūsų mėgstamos mėsos su kaulu 
  • perlinių kruopų
  • 4-5 bulvės
  • morka
  • 3-4 rauginti agurkai
  • prieskoniai
Kruopas nuplauname ir užpilame vandeniu, paliekame brinkt geriau per naktį, bet jei sugalvojot virt šiandien tai nieko baisaus, tik teks ilgiau pavirt :) Taigi mano kruopos mirko per nakt. šonkaulius nuplaunam ir dedam į puodą virt apie 45 min. Tada sudedam kruopas, bulves, morkas ir paverdam 15min., tada sudedam agurkus ir dar paverdam kokias 10 min.