Vakar gaminau šį jautienos troškinį, skonis tikrai dieviškas. Pabandykite nepasigailėsite.
Troškiniui reikės:
- 600 g jautienos nugarinės;
- 120 g karštai rūkyto kumpio;
- 6 vid. šviežių bulvių;
- 2 vid. baltųjų svogūnų;
- skardinės pupelių su pomidorų padažu;
- 3 česnako skiltelės;
- 30 g sviesto;
- 300-400 ml sultinio;
- 100 ml sauso raudonojo vyno;
- žiupsnio kmynų;
- keleto žiupsnių rozmarino;
- 2 laurai;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų ir druskos.
Mėsą supjaustykite kubeliais.
Įtrinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir druska. Įkaitinti šaukštą alyvuogių
aliejaus ir apkepinkitemėsą. Nuimkite nuo ugnies.
Susmulkinkite svogūną ir česnaką. Troškintuve įkaitinkite gabalėlį
sviesto ir į jį suberkite svogūnus su česnaku. Apkepkite 3-4 min. Bulves,
supjaustykite (vid. bulvę galite padalinti į 6-8 dalis). Sudėkite į
troškintuvą. Įdėkite apkeptą jautieną.
Supilkite sultinį, vyną, pupeles su pomidorų padažu. Įmeskite porą
lauro lapelių, uždėkite ant viršaus kumpio juosteles. Pabarstykite
rozmarinu, kmynais, pipirais (druskos nenaudokite, jei sultinys buvo
pasūdytas). Troškinkite 2-3 valandas ant silpnesnės ugnies, kol bulvės
ir mėsa bus minkštutėliai. Jei skystis per greitai išgaruos, galite dar
įpilti vyno ar sultinio.
P.S. Nufotografuot nespėjau, nes kai atėjau į kambarį visi jau buvo pradėję valgyt :)
Recepto šaltinis:
tastyart.lt