2011 m. kovo 7 d., pirmadienis

Dieviškas jautienos troškinys

Vakar gaminau šį jautienos troškinį, skonis tikrai dieviškas. Pabandykite nepasigailėsite.
Troškiniui reikės:
  • 600 g jautienos nugarinės;
  • 120 g karštai rūkyto kumpio;
  • 6 vid. šviežių bulvių;
  • 2 vid. baltųjų svogūnų; 
  • skardinės pupelių su pomidorų padažu;
  •  3 česnako skiltelės;
  •  30 g  sviesto;
  •  300-400 ml sultinio;
  • 100 ml sauso raudonojo vyno;
  •  žiupsnio kmynų;
  •  keleto žiupsnių rozmarino;
  • 2 laurai;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų ir druskos.
     Mėsą supjaustykite kubeliais. Įtrinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir druska. Įkaitinti šaukštą alyvuogių aliejaus ir apkepinkitemėsą. Nuimkite nuo ugnies.
    Susmulkinkite svogūną ir česnaką. Troškintuve įkaitinkite gabalėlį sviesto ir į jį suberkite svogūnus su česnaku. Apkepkite 3-4 min. Bulves, supjaustykite (vid. bulvę galite padalinti į 6-8 dalis). Sudėkite į troškintuvą. Įdėkite apkeptą jautieną.
    Supilkite sultinį, vyną, pupeles su pomidorų padažu. Įmeskite porą lauro lapelių, uždėkite ant viršaus kumpio juosteles. Pabarstykite rozmarinu, kmynais, pipirais (druskos nenaudokite, jei sultinys buvo pasūdytas). Troškinkite 2-3 valandas ant silpnesnės ugnies, kol bulvės ir mėsa bus minkštutėliai. Jei skystis per greitai išgaruos, galite dar įpilti vyno ar sultinio.

P.S. Nufotografuot nespėjau, nes kai atėjau į kambarį visi jau buvo pradėję valgyt :)

Recepto šaltinis: tastyart.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą