Troškiniui reikės:
- 600 g jautienos nugarinės;
- 120 g karštai rūkyto kumpio;
- 6 vid. šviežių bulvių;
- 2 vid. baltųjų svogūnų;
- skardinės pupelių su pomidorų padažu;
- 3 česnako skiltelės;
- 30 g sviesto;
- 300-400 ml sultinio;
- 100 ml sauso raudonojo vyno;
- žiupsnio kmynų;
- keleto žiupsnių rozmarino;
- 2 laurai;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų ir druskos.
Susmulkinkite svogūną ir česnaką. Troškintuve įkaitinkite gabalėlį sviesto ir į jį suberkite svogūnus su česnaku. Apkepkite 3-4 min. Bulves, supjaustykite (vid. bulvę galite padalinti į 6-8 dalis). Sudėkite į troškintuvą. Įdėkite apkeptą jautieną.
Supilkite sultinį, vyną, pupeles su pomidorų padažu. Įmeskite porą lauro lapelių, uždėkite ant viršaus kumpio juosteles. Pabarstykite rozmarinu, kmynais, pipirais (druskos nenaudokite, jei sultinys buvo pasūdytas). Troškinkite 2-3 valandas ant silpnesnės ugnies, kol bulvės ir mėsa bus minkštutėliai. Jei skystis per greitai išgaruos, galite dar įpilti vyno ar sultinio.
P.S. Nufotografuot nespėjau, nes kai atėjau į kambarį visi jau buvo pradėję valgyt :)
Recepto šaltinis: tastyart.lt
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą