2011 m. kovo 18 d., penktadienis

Lietinių tortas

Dar vienas patiekalas buvęs ant Užgavėnių stalo :)



Reikės
  • 1 stiklinė pieno
  • 1 stiklinė mineralinio vandens
  • žiupsnelis druskos ir cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • miltų tiek, kad tešla būtų grietinės tirštumo
  • 0,5 kg faršo
  • svogūnas
  • morka
  • kelios česnako skiltelės
  • sauja pievagrybių
  • skardinė konservuotų pomidorų
  • fermentinio sūrio
  • 20g sviesto formai ištept
Miltus sumaišom su kiaušinio tryniu, pienu ir mineraliniu. Tada įdedam atskirai išplaktus baltymus. Atsargiai išmaišom ir kepam lietinius. Faršą apkepinam su morka, svogūnu, grybais, supilam pomidorus. Patroškiname, kol skystis išgaruos. Tada imam torto formą, patepam sviestu. Dedam blyną ant jo faršo, tada sūrio, vėl blynas su faršu ir sūriu ir taip susluoksniuojam kokio norit aukščio, aš dariau iš 8 blynų. Ant viršaus sūris. Šaunam į įkaitintą orkaitę ir kepam apie 20 min.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą