2012 m. vasario 27 d., pirmadienis

Troškinta vištiena su daržovėmis ir ryžiais


Reikės:
  • 4 vištienos kulšelių;
  • svogūno;
  • 2vnt vid. morkų;
  • pora gerų saujų žirnelių (naudojau šaldytus);
  • 1 stiklinė ryžių;
  • 0,5 l daržovių sultinio;
  • 1 a.š. garam masala prieskonių;
  • 2 skitelės česnako;
  • druskos, pipirų (pagal skonį);
  • 1 v.š. aliejaus.
Kadangi man negalima riebaus, tai aš  nuėmiau nuo vištienos odelę. Sumaišome prieskonius ir jais įtriname vištiena. Paliekame pasimarinuoti apie 1 val, geriau per naktį šaldytuve. Pamarinuotą vištiena apkepame iš visų pusių. Išimame ir paliekame šiltai. keptuvėje kur kepė vištiena sudedam smulkiai pjaustytą svogūną, apkepiname, tada sudedam griežinėliais pjaustytas morkas. Į daržoves supilame nuplautus ryžius, užpilame daržovių sultiniu arba vandeniu ir troškiname, apie 15 min. Tuomet sudedam kepta vištiena ir viską kartu patroškiname dar 20min. Suberiam žirnelius ir dar pakaitinam kokias 3-5 min.
Skanaus!

2012 m. vasario 18 d., šeštadienis

Sluosniuotas bulvių apkepas su faršu

          Tai seniau mano gamintas patiekalas, tačiau kažkodėl nepublikuotas. Dabar kai esu po operacijos patiekalai bus arba dietiški arba jų kuris laikas visai nebus.
          Taigi apie apkepą. mano vyras nėra tradicinio kugelio mėgėjas, valgo, bet tai nėra jo mėgstamiausias patiekalas, o aš bulvinė. Galėčiau valgyt rytą-vakarą bulves. Nusprendžiau pabandyt, per reklamą rodomą su knor ar magi mišiniu sluoksniuotą bulvių apkepą, pagamint pati be chemijos .



    4 asmenims reikės:
  • 0,5 kg faršo;
  • 4-5 didelės bulvės;
  • 1 morka;
  • 1 svogūnas;
  • mėsos prieskonių;
  • 200 g grietinėlės 12% riebumo;
  • 1 v.š. bulvių krakmolo ar miltų
  • 150 g fermentinio sūrio.
Faršą apkepinam su prieskoniais keptuvėje, sutarkuojame morką, smulkiai supjaustome svogūną ir troškiname kartu su faršu. Bulves supjaustome gan plonais griežinėliais. Imame karščiui atsparų indą, patepame aliejumi, klojame pusę bulvių, kad uždengtų kepimo indo dugną, tada ant viršaus dedame faršą ir vėl sluoksnis bulvių. Grietinėlę išmaišome su miltais, užpilame ant bulvių, kad daug maž vienodai pasiskirstytų apkepe. Kepame 180º C įkaitintoje orkaitėje 40 min, tada ištraukiame užberiame sūrio ir dar pakepam apie 10 min.
Skanaus!

2012 m. vasario 2 d., ketvirtadienis

Rikotos sūrio apkepas su džiovintais vaisiais

       Dar kartelį ačiū Kristinai už spausdintą variantą žurnalo 0C . Kaip puiku kai gali pavartyt, nereikia bėgiot iš kambario į virtuvę pažiūrėt ką ir kaip reikia daryt. Jau kelis receptus išvardinau, bet kadangi neturėjau fotoaparato, tai nuotraukų kitų receptų nebus. O ši nelabai kokybiška, nes fotografuota tel, taip patarė vyras, kai vėl nusiminiau, kad fotoaparatas paliktas pas uošvius.

Taigi apkepui reikės (4 porcijos):
  • 3 v.š. manų kruopų;
  • 8 v.š. pieno;
  • 2 dideli kiaušiniai;
  • 2 v.š. cukraus;
  • 400g rikotos sūrio;
  • 60-80g įvairių džiovintų vaisių (abrikosų, džiovintų spanguolių,razinų ir pan);
  • 1 a.š cukraus su tikra vanile
    Manų kruopas užpilti pienu ir palikt išbrinkti apie 15-20min. Atskirkite kiaušinio baltymus nuo trynių. Baltymus išplakite iki standžių putų su vienu šaukštu cukraus. Likusį cukrų išplakite su tryniais, rikotos sūriu, brinkytomis manų kruopomis ir cukrumi su vanile.
    Atsargiai įmaišykite baltymus, bei nuplautus ir susmulkintus džiovintus vaisius. Masę sukrėskite į sviestu pateptą kepimo indą ir kepkit iki 180 laips. įkaitintoje orkaitėje 30-40 min

2012 m. sausio 16 d., pirmadienis

Vištiena ale kinietiškai


Norėjosi, kažko kinietiško, turėjau vištienos krūtinėlę, tai prigriebiau parduotuvėje Wok daržovių ir gavosi puiki vakarienė.






Reikės (2 suaugusiems ir vienam mažam žmogučiui):

  • vištienso krūtinėlė arba dvi krūtinėlės puselės;
  • wok daržovių rinkinys;
  • sauja žirnelių ( čia dėjau dėl to mažo žmogučio, nes jai visur žirneliai tinka);
  • sojos padažo;
  • druskos, pipirų, kumino;
  • mėgstamų makaronų.
Vištienos krūtinėlę supjaustom kubeliais, apkepinam aliejuje. Sudedam daržoves, užpilam soja, sudedam prieskonius ir troškiname apie 20 min. Kol vištiena troškinasi, išsiverdam makaronus, kaip parašyta ant pakelio.
Dedam į lėkštes ir skanaus!

2012 m. sausio 14 d., šeštadienis

Agurkėliais kvepiantys namai arba stintos

Pamačiau parduotuvėje šviežias stintas ir kitą dien nulėkiau turgun. Radau pigiau ir ką tik atvežtas. Taigi griebiau ir grįžus namo nieko nelaukus puoliau į virtuvę :). Iš anksto atsiprašau, bet nuotraukų nebus, nes jos tiesiog dingo ir neliko ką fotografuot.

Reikės: (4 asmenims)

  • 1kg stintų;
  • 1 a.š. druskos;
  • 1 a.š. juodųjų pipirų (nebūtinai);
  • 4 v.š miltų;
  • aliejaus kepimui.
Stintas nuplaunam, išdarinėjam. Pabarstom druska ir pipirais. Paliekam pusvalandukui ( nebūtinai), stintukes apvoliojam miltuose ir kepam įkaitintame aliejuje, kol gražiai paruduos iš abiejų pusių. Skanaus!

2012 m. sausio 2 d., pirmadienis

Kaspinėliai su mėsos kukuliukų troškiniu

              Mūsų šeima mėgsta makaronus ir visokius padažus su jais. Kartais vakare tiesiog išsiverdame makaronų, užtarkuojame sūrio ir vuolia vakarienė paruošta. Šį sykį norėjosi, kažko šiek tiek rimtesnio. Pervertus knygas, kurių nėr daug. Radau šį receptą.

Reikės 4-6 porcijoms:

  • 600g kaspinėlių;
  • gumulas sviesto;
  • sauja tarkuoto parmezano

Mėsos kukuliukams:

  • 450g rupiai maltos jautienos;
  • 1-2 sutrupintos džiovintos aitriosios paprikos;
  • žiupsnelis cinamono;
  • pusė tarkuoto muskato;
  • 3 skiltelės česnako;
  • jūros druskos ir šviežiai maltų pipirų;
  • 1 didelis kiaušinis;
  • sauja tarkuoto parmezano ir šiek tiek užbarstyti;
  • 1 citrinos žievelė
Pomidorų padažui:

  • alyvuogių aliejaus;
  • 2-3 skiltelės česnako;
  • ryšelis šviežio baziliko;
  • šviežia aitri paprika subadyta peilio galiuku;
  • 800g konservuotų slyvinių pomidorų;
  • šlakelis raudono vyno actas;
  • jūros druskos ir šviežiai maltų pipirų

 Mėsos frašą delnais sumaišykite, sumaigykite visus komponentus ir iš jų formuokite mėsos kukuliukus, kartkartėm rankas kištelkite į šaltą vandenį - taip jie bus tvirtesni ir gražesni. Sudėkite ant padėklo ir padėkite į šaldytuvą, kol gaminsime padažą.

Keptuvėje pakaitiname alyvuogių aliejų ir sudedam pjaustytus česnakus, baziliko stiebelius ir sveiką papriką, sukrėskite pomidorus ir supilkite vyno actą. Įbėrę druskos, pipirų, pusvalandį troškinkite ant lėtos ugnies.

Keptuvėje įkaitinti šlakelį alyvuogių aliejaus ir pakepinti mėsos kukuliukus, kol jie gražiai apskurs, tada sukraukite į pomidorų padažą. Ištraukite iš padažo aitriąją papriką ir paragaukite ar netrūksta prieskonių. Dar patroškinkite apie 15min.
Tuo metu užvirinkite puodą su vandeniu ir išvirkite makaronus. Nukoštus makaronus (šiek tiek nuoviro pasilikite) sumeskite į padažą su mėsos kukuliukais. Įdėkite gumulą sviesto, suberkit parmezaną, įplėšykite pusę bazilikų lapeliu. Viską sumaišykite, kad susivilgytų makaronai. Jei reikia, įpilkite nuoviro. Dėkite į lėkštes ir skanaukite.
Skanaus!

2011 m. gruodžio 28 d., trečiadienis

Atvirukas į senelių namus

    Mažoji pradėjo lankyt darželį. O ten kaip žinia įvairių darbelių vaikučiams reikia padaryt, o kol jie dar maži tai tuos darbelius daro tėveliai :) Šį kart reikėjo rankų darbo dovanėlės į senelių namus, vaikučiai prieš šventes lanko baltupiuose įsikūrusius senelių namus.
Pagalvojau, kad visokių pirštinių ir kojinių bus begalės ir neklydau, tai ėmiausi mėgstamo rankdarbio: siuvinėjimo.
Rezultatas: