2012 m. gegužės 13 d., sekmadienis

Vištienos krūtinėlė krpešelyje su grybais, sviestu, baltuoju vynu ir čiobreliais


Šį receptą radau Oliverio knygoj "Laimingos virtuvės dienoraštis". Išbandžiau ir labai patiko.

   2 asmenims reikės:
  • 2 po 200g vištienos krūtinėlių, be odelės;
  • sauja džiovintų baravykų;
  • 255g įvairių grybų;
  • didelė taurė balto sauso vyno;
  • 3 dideli gumulai sviesto;
  • 1 sauja šviežių čiobrelių;
  • 2 česnako skiltelės
  Paimkit plačią aliuminio foliją ir uždėkite vieną ant kito 2 lakštus (maždaug dviejų batų dėžių dydžio), tris kraštus užlenkite į vidų, vieną palikite atvirą.
  Įkaitinkite orkaitę iki 220º C.
  Česnako skilteles nulupame ir supjaustome griežinėliais. Visus produktus sumaišome dubenyje, taip pat ir vištieną. Viską atsargiai sudėkite į foliją, kad jos nepradurtumėte, užpilkite sunka. Užlenkite likusį kraštą, pasistenkite, kad krepšelis iš visų pusių būtų sandarus, įdėkite į kepimo skardą. Minutei uždėkite ant viryklės, įjungę didžiausią karštį, kad greičiau įkaistų, po to 25min. kepkite orkaitėje.
  Ištraukę iš orkaitės, dėkite į lėkštę ir neškite ant stalo. Skanaus!


Receptas iš Oliverio knygos"Laimingos virtuvės dienoraštis" 46psl.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą