2012 m. lapkričio 6 d., antradienis

Kalakutiena su brokoliais baltame padaže

     Ruduo toks šaltas ir lietingas. Vakarienei norisi kažko šilto ir malonaus gomuriui. Taip taip atėjo trintų sriubų ir troškinių metas. Štai dar vienas paprasto, švelnaus troškinio receptas.


4 asmenims:

  • 400 g kalakutienos šlaunelių mėsos;
  • nedidelio brokolio;
  • svogūno;
  • 2-3 nedidelės morkos;
  • 2 v.š. miltų;
  • 200 g grietinėlės;
  • druskos, pipirų;
  • 2 v.š. aliejaus kepimui.
  Kalakutieną nuplauname ir supjaustome nedideliais gabalėliais. Smulkiai supjaustome svogūną. Į įkaitintą keptuvę dedam smulkiai pjaustytą svogūną, kepame kol tampa auksinį atspalvį, sudedame kalakutieną, uždengiame ir troškiname apie 10min. Sudedame griežinėliais pjaustytas morkas. Troškiname dar kokias 10min. sudedam smulkintus brokolius. Miltus išmaišome grietinėlėje ir užpilame ant troškinio, leidžiame užvirti ir šiek tiek sutirštėti padažui.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą