2013 m. rugsėjo 8 d., sekmadienis

Kepta antis su bulvėmis ir burokėlių salotomis

   Vis nedrįsdavau kept antis, vis kažkokios baimės apimdavo pagalvojus, kad gal jau reiktų. Tai ta antis pragulėjo šaldymo kameroje apie 2 sav. Kol ryžausi :) Nieko mandro nenorėjau, tai dariau visai paprastai, juk ir taip nedrąsu kaip čia pavyks :)

Reikės:
  • anties,
  • pipirų,
  • druskos.
     Bulvių
 Salotoms:
  • 2 nedideli burokėliai (užšaldyti)
  • 1 obuolio;
  • 1 česnako skiltelę;
  • 1/2 citrinos sulčių;
  • 1 v.š.aliejaus;
  • druskos
 Antį nuplauname ir išimame taukų perteklių iš papilvės. Iš visų pusių apibarstome druska, o paskui ir pipirais. Ten, kur daugiausiai riebalų, pabadome antį šakute. Pasiruošiame groteles – jas dedame ant skardos, į kurią nuvarvės taukai. Antį guldome ant nugaros. Pašauname į iki 220 °C įkaitintą orkaitę 10 minučių. Po 10 minučių karštį sumažiname iki 170 °C ir kepame apie 2–2,5 val. Po 1,5 val į skardą sudėkite griežinėliais pjaustytas bulves. Baigiant kepti dar padidiname temperatūrą, kad dar gardžiau apskrustų. Iškepusią antį peiliu ar tiesiog šakutėmis suplėšome gabaliukais.

Salotos:
Burokėlius kelioms dienoms įdėti į šaldymo kamerą, kad gerai sušaltų, apie 2-3 dienas. Po to išėmus įdėti į šaldytuvą ir leisti lėtai atšilti. Nulupti, sutarkuoti ar supjaustyti kubeliais, ar juostelėmis, kaip jūs labiau mėgstate :) obuolį supjaustykite juostelėmis, česnaką susmulkinkite. Viską sumaišykite su aliejumi ir citrinos sultimis, bei palikite 1-2 valandoms pasimarinuoti.

Salotų receptą radau pas Odetą


1 komentaras: