Vis nedrįsdavau kept antis, vis kažkokios baimės apimdavo pagalvojus, kad gal jau reiktų. Tai ta antis pragulėjo šaldymo kameroje apie 2 sav. Kol ryžausi :) Nieko mandro nenorėjau, tai dariau visai paprastai, juk ir taip nedrąsu kaip čia pavyks :)
Reikės:
Bulvių
Salotoms:
- 2 nedideli burokėliai (užšaldyti)
- 1 obuolio;
- 1 česnako skiltelę;
- 1/2 citrinos sulčių;
- 1 v.š.aliejaus;
- druskos
Antį nuplauname ir išimame taukų perteklių iš papilvės. Iš
visų pusių apibarstome druska, o paskui ir pipirais. Ten, kur
daugiausiai riebalų, pabadome antį šakute. Pasiruošiame groteles – jas dedame ant skardos, į kurią nuvarvės
taukai. Antį guldome ant nugaros. Pašauname į iki 220
°C įkaitintą
orkaitę 10 minučių. Po 10 minučių karštį sumažiname iki 170
°C ir
kepame apie 2–2,5 val. Po 1,5 val į skardą sudėkite griežinėliais pjaustytas bulves. Baigiant kepti dar
padidiname temperatūrą, kad dar gardžiau apskrustų. Iškepusią antį peiliu ar tiesiog šakutėmis suplėšome gabaliukais.
Salotos:
Burokėlius kelioms dienoms įdėti į šaldymo kamerą, kad gerai sušaltų, apie 2-3 dienas. Po to išėmus įdėti į šaldytuvą ir leisti lėtai atšilti. Nulupti, sutarkuoti ar supjaustyti kubeliais, ar juostelėmis, kaip jūs labiau mėgstate :) obuolį supjaustykite juostelėmis, česnaką susmulkinkite. Viską sumaišykite su aliejumi ir citrinos sultimis, bei palikite 1-2 valandoms pasimarinuoti.
Salotų receptą radau pas
Odetą
Antiena labai skanu..Aš tai visos nekepu, nes būtų perdaug :)
AtsakytiPanaikinti