O jūs ar tuo tikite? Ar kepate duona namuose?
Aš šį kart kepiau Fokačiją su džiovintais pomidorais. Labai skani.
Duonos kepalėliui reikės:
- 500 g "00" arba 550D tipo kvietinių miltų;
- 10 g sausų mielių;
- 250 ml šilto vandens;
- 2 v.š. aliejaus nuo džiovintų pomidorų;
- 1 a.š druskos
- 125 g džiovintų pomidorų
Iš pakilusios tešlos labai lengvai, per daug nespaudžiant, kočėlo pagalba, suformuokite stačiakampį, kurį „subadžiau“ pirštų galiukais, kad liktų skylutės. Kelis kartus perlenkite ir pakartokite „subadymą“. Taip paruoštą tešlą pridenkite ir palikite dar pusvalandžiui šiltai.
Džiovintus pomidorus susmulkinkite.
Ant tešlos vienodai paskleiskite džiovintus pomidorus , tešlą sulankstykite į tris dalis ir susukite į kepaliuką.
Paruoštą duoną lengvai subadukite pirštais, o atsiradusias skylutes apšlakstykite aliejumi nuo pomidorų ir palikite 15 min., kad paliktų.
Duoną kepkite įkaitintoje 200 laipsnių orkaitėje apie 30 min.,
Į orkaitės apačią pastatykite metalinį puodą su vandeniu, garuodamas vanduo neleis kepamai duonai perdžiūti.
Skanaus!
Receptas iš čia
Aš ne tik, kad nekepu, bet ir išvis retai duoną valgau :/ gal laikas ištaisyt tą :)
AtsakytiPanaikinti