2014 m. vasario 7 d., penktadienis

Įdarytas karpis

  Už šį nuostabaus skonio įdarytą karpį noriu padėkoti savo mamaytei. Tai ji mane išmokė, šio skanėsto paslapčių :)


Reikės:
  • apie 1,5 kg. karpis;
  • 2 morkos;
  • 1 didelis svogūnas;
  • 3 riekelės batono;
  • 100 ml pieno arba grietinėlės;
  • prieskonių mišinio žuviai;
  • 3-4 a.š. želatinos;
  • aliejaus kepimui
 Plonu aštriu peiliuku įpjaukite papilvėje tarp odos ir mėsos. Tada kiškite pirštą ir jo pagalba atskirkite visur odą nuo mėsos. Taip iš abiejų pusių. Ties galva įkirpkite stuburą ir išvertę atkirpkite vidinius kauliukus nuo nugaros pelekų.

Visą mėsą nukauluokite.
   Morkas nuskuskite, svogūną supjaustykite kubeliais. Šlakelyje aliejaus apkepkite morkas ir svogūnus. Batono riekeles užpilkite pienu ar grietinėle (kaip jau jums labiau norisi :))
   Mėsą su keptomis morkomis ir svogūnais, mirkytomis batono riekelėmis kelis kartus permalkite mėsmale.
  Įberkite prieskonius ( jei jie be druskos, pagardinkite druska), želatiną ir gerai išmaišykite. Gauta mase prikiškite karpio išnarą.
  Įdarytą karpį dėkite į kepimo formą ant supjaustytų svogūnų ir morkų taip pat sudėkite likusius kaulus. Užpilkite kokiomis dviem stiklinėmis verdančio vandens.
  Karpį kepkite iki180C įkaitintoje orkaitėje 1,5 val. Vanduo prie karpio neturi išgaruoti, kol karpis neuždengtas jį vis papildykite. Kai karpio odelė pradės rusti uždenkite visą kepimo formą folija.
Iškepusį atsargiai perkelkite ant lėkštės, puoškite pagal norus :)
Skanaus!

1 komentaras:

  1. Man visada įdarytas karpis labai skanu ir atrodo įspūdingai, tikrai ne kiekvienas moka tokį skanėstą padaryt :)

    AtsakytiPanaikinti