2015 m. gegužės 2 d., šeštadienis

Plikytos tešlos naminiai koldūnai

Nuostabūs koldūnai, kuriuos gaminant tešla nelimpa prie rankų.

Reikės:

  • 3 stiklinės miltų
  • 2 kiaušiniai
  • 2 šaukštai aliejaus;
  • 125 ml. vandens
  • druskos.
Įdarui :
  • 500 gr. maltos jautienos su kiauliena;
  • nedidelis svogūnas;
  • 1 kiaušinis;
  • druska,pipirai
    Į puodą įberti stiklinę miltų, išplakti kiaušinius su druska ir aliejumi  ir supilti karštą vandeni, pilant greitai maišyti, kad nesutrauktų kiaušiniu, masę pilti į miltus, statyti ant ugnies ir maišant leisti tešlai užkaisti. Nuimti nuo ugnies ir supilti likusias 2 stiklines miltų, užminkyti tešlą, dėti ją į dubenį, uždengti rankšluostuku ir leisti jai pailsėti apie 30 min. Sumaišyti įdarą, kočioti tešlą ir  formuoti koldūnus. Koldūnus sudėti į verdantį vandenį ir virti nuo to kai iškyla į paviršių dar 6 min.

Receptą radau ČIA

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą