Kai Jolita mamyčiu klube paskelbė savo pamokas, norėjau jas išbandyti.
Prisipažinsiu man tai buvo tikrių tikriausias iššūkis, nes mielinių gaminių esu kepus tik kartą ir tas gavosi sumautai.
Ir šis kartas neišskirtinis, dukart mieles supylus į pieną su vandeniu, jos man nepradėjo burbuliuoti, tai teko eiti į parduotuvę, nes mielių atsargos išseko.
bando trečią kartą. vuolia. Trečias kartas nemeluoja, mielės suburbuliavo, tešla užsiminkė su dukrytės pagalba kuo nuostabiausiai. Palikom kilt Tupperware tešlos dubenį, kai dangtelį nušovė su dukrytėm ėmėmės daryti mažasias bandeles. Kai tešla ėjo į pabaigą, padarėm įdarą ir kepėm didesnes.
Patiekėm su 'girit ezmesi' užtepu ir daržovėmis, bei virtais kiaušiniais.
Pogaca bandelėms reikės:
- 4-4 1/2 stiklinės kvietinių miltų (1 st - 250ml)
- 100ml šilto pieno
- 100ml šilto vandens
- 10 g sausų mielių
- 1 valg.š. (15 ml) cukraus
- 1 arb.š.(5 ml) druskos
- 100ml saulėgrąžų aliejaus
- 50g kambario temperatūros sviesto
- 100ml natūralaus jogurto
- 2 kiaušiniai
- 3 valg.š. sezamų sėklų.
- 100g fetos sūrio
- 2 nedidelių česnako skitelių
- 3-4 v..š. maltų pistacijų
- 2 v.š. smulkintų šviežių petražolių
- 1/3 a..š. džiovinto baziliko
- 2 v.š. natūralaus jogurto
- 3 v.š. alyvuogių aliejaus
Iš tešlos kepiau 16 mažų bandelių be įdaro ir 8 su fetos, petražolių ir maltų pipirų įdaru (feta sutrinkite šakute, petražoles susmulkinkite, pagardinkite pipirais ).
įkaitinkite orkaitę iki 190 °C. Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi. Vieną tešlos dalį padalinkite į 8 dalis, tada kiekvieną dalį padalinkite per pusę. Iš viso 16 tešlos gabalėlių. Kiekvieną gabalėlį suformuokite į kamuoliuką. Sudėkite juos ant kepimo skardos, tarp kiekvienos bandelės palikite 1-2 cm tarpus. Palikite bandeles pakilti apie 15-20 minučių. Dubenėlyje išplakite vieną kiaušinį ir virtuviniu teptuku aptepkite pakilusias bandeles. Kiekvieną apiberkite sezamų sėklomis. Dėkite bandeles į įkaitintą orkaitę ir kepkite 15 minučių, kol jų paviršius bus gelsvai rusvas.
Tas su įdaru kepkite apie 20-25 min.
Užtepui:
Fetos sūrį, smulkiai kapotus česnakus, maltas pistacijas, smulkintas petražoles, džiovintą baziliką sumaišykite dubenyje. Naudokite šakutę, kuria visus ingridientus sutrinkite. Pagardinkite natūralu jogurtu, išmaišykite. Pabaigoje apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
P.s. jei norite gaminimo eigos su nuotraukomis, jos ČIA
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą