Labai ačiū Indrei iš Gėrimų ir patiekalų magijos už kvietimą sudalyvauti gruziniškų patiekalų degustacijoje, maistas buvo beprotiškai fantastiškas, nereikėjo pas mamą pietaut, nes namo grįžau ne tik nuo nėštumo išsipūtusiu pilvuku :) .
Deja nuotraukų neturiu, nes namie liko fotoaparatas, kuriuo mano uoga dabar labai mėgsta fotografuot ir ne tik aptepliojo objektyvą, bet ir dar ten kažką padarė :( , tačiau tikiuosi kas nors iš dalyvavųsių pasidalins su manimi keliom nuotraukom.
Labai buvo įdomu sužinoti naujų dalykų apie borjomi mineralinį vandenį. Kažkaip galvojau, kad jo vartojimą reikia normuoti dėl vulkaninės kilmės medžiagų jame, o pasirodo ne. Nerekomenduojama didesnio kiekio duoti tik vaikams iki 7m, dėl fluoro kiekio.
Restoranas yra įsikūręs gražioje vietoje prie Neries upės, už Valakampių tilto, Lizdeikos 10.
Restorano savininkas David mus labai šiltai priėmė, pasakojo apie gruziniškų patiekalų gaminimą ir vaišino įvairiausiais patiekalais. Ragavom jų gaminama sūrį, chačiapurį, šašlykus, turėjome galimybę patys pasigaminti baklažano užkandėlę, bei ragavom puikų desertą "Rojaus obuolys". Pasirodo patiekalai šiame restorane yra gaminami tik užsisakius svečiams ( David jų nevadina klientais), todėl patiekalų tenka palaukt.
Ačiū už dovanas.
2012 m. gegužės 13 d., sekmadienis
Vištienos krūtinėlė krpešelyje su grybais, sviestu, baltuoju vynu ir čiobreliais
Šį receptą radau Oliverio knygoj "Laimingos virtuvės dienoraštis". Išbandžiau ir labai patiko.
2 asmenims reikės:
- 2 po 200g vištienos krūtinėlių, be odelės;
- sauja džiovintų baravykų;
- 255g įvairių grybų;
- didelė taurė balto sauso vyno;
- 3 dideli gumulai sviesto;
- 1 sauja šviežių čiobrelių;
- 2 česnako skiltelės
Įkaitinkite orkaitę iki 220º C.
Česnako skilteles nulupame ir supjaustome griežinėliais. Visus produktus sumaišome dubenyje, taip pat ir vištieną. Viską atsargiai sudėkite į foliją, kad jos nepradurtumėte, užpilkite sunka. Užlenkite likusį kraštą, pasistenkite, kad krepšelis iš visų pusių būtų sandarus, įdėkite į kepimo skardą. Minutei uždėkite ant viryklės, įjungę didžiausią karštį, kad greičiau įkaistų, po to 25min. kepkite orkaitėje.
Ištraukę iš orkaitės, dėkite į lėkštę ir neškite ant stalo. Skanaus!
Receptas iš Oliverio knygos"Laimingos virtuvės dienoraštis" 46psl.
2012 m. gegužės 2 d., trečiadienis
Užkeptas karbonadas
Reikės:
- 4vnt kiaulienos nugarinės su lašinuku;
- 1vnt morkos;
- 2-3 pievagrybiai;
- 1vnt svogūnas;
- apie 100 g fermentinio sūrio;
- aliejaus kepimui;
- prieskonių.
Imame karščiui atsparų indą, dedame pasimarinavusią mėsytę, ant viršaus daržoves ir užbarstome tarkuotu fermentiniu sūriu. Kepame 175º C įkaitintoje orkaitėje apie 25min. Skanaus!
2012 m. balandžio 13 d., penktadienis
Varškės-snikers tortas
Ieškojau naujo paprasto torto receptuko Velykom. Beieškant radau saulėtoj virtuvėj puikų tortuką. Visiems labai patiko. Tik va turėjom smagurį, kuris sugebėjo nuvalgyt torto papuošimus, dar nespėjus jo papuošt :(
Reikės:
Pagrindui:
Želatiną užpilti 60ml vandens, išbrinkinti ir ištirpinti ant silpnos ugnies, neužvirinti. Varškę pertrinti blenderiu ir gerai išplakti su cukrumi ir vanile. Atskirai išplakti grietinėlę. Šokoladukus smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su varškės mase. Įmaišyti želatiną. Tada palaipsniui įmaišyti išplaktą grietinėlę. Gautą masę sukrėsti į jau paruoštą formą ir šaldyti 4 – 6 val. Skanaus!
P.s. neradau kreminės varškės, naudojau lietuvišką rikotą.
Reikės:
Pagrindui:
- 250 g šokoladinių sausainių;
- 150 g sviesto
- 3 a.š. želatinos;
- 375 g kreminės varškės;
- 1 a.š. vanilės esensijos;
- 140 g cukraus;
- 300 ml riebios grietinėlės;
- 3 šokoladukai "Snikers"
Želatiną užpilti 60ml vandens, išbrinkinti ir ištirpinti ant silpnos ugnies, neužvirinti. Varškę pertrinti blenderiu ir gerai išplakti su cukrumi ir vanile. Atskirai išplakti grietinėlę. Šokoladukus smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su varškės mase. Įmaišyti želatiną. Tada palaipsniui įmaišyti išplaktą grietinėlę. Gautą masę sukrėsti į jau paruoštą formą ir šaldyti 4 – 6 val. Skanaus!
P.s. neradau kreminės varškės, naudojau lietuvišką rikotą.
2012 m. balandžio 11 d., trečiadienis
Velykinė užkandėlė
Šią užkandėlę radau facebook.com, labai gražiai atrodė. Susigundžiau išbandyt, tik va besiruošiant daryt pastebėjau, kad krepšeliai liko namie, tai naudojau batoną.
Reikės:
Reikės:
- pikantiškų krepšelių (gali išgelbėt batonas);
- pašteto;
- putpelių kiaušinių;
- mažųjų slyvinių pomidoriukų;
- svogūnų laiškų.
2012 m. balandžio 10 d., antradienis
Mazurek
Ieškodama naujo recepto visada peržvelgių mielų žmogiukų rašomus tinklaraščius. Šį kart užsikabinau pyrago receptu pas Neringą, gal dėl to, kad mano senelis lenkas, o ten tradiciškas lenkiškas pyragas kepamas Velykoms. Tai kaip neišbandyt :)
Reikės:
Pagrindui:
Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Tešlą iškočiojame 1cm storio ir išklojame skardą, paliekame aukštesnius kraštelius. Kepame įkaitintoje iki 190º C orkaitėje apie 15min., kol gražiai pagels.
Atvėsinti kambario temperatūroje.
Kol pagrindas vėsta, pasiruošiame pertepimą. Puodelyje rududu sumaišome su sviestu (70g) , pakaitinti ant silpnos ugnies, kol rududu susimašys su sviestu, tik neužvirinkite. Gauta mase padengiame pagrindą ir paliekame atvėsti.
Pasidarysime šokolado masę. Vandens vonelėje šokoladą ištirpiname kartu su sviestu (50g). Gauta mase padengiame pyragą.
Migdolus nuplikome karštu vandeniu, perplauname šaltu, nusausiname ir nulupame odelę.
Gautą pyragą puoškite riešutais ir saulėgrąžomis.
Recepto šaltinis: http://www.neringa-blogas.com/kulinarija/pyragai-pyrageliai/mazurek.html
Reikės:
Pagrindui:
- 250 g kvietinių miltų;
- 160 g sviesto;
- 100 g cukraus pudros;
- 2 kiaušinių tryniai.
- 1 skardinės virto kondensuoto pieno (rududu);
- 200 g juodojo šokolado;
- 120 g minkšto sviesto (70g + 50 g);
- apie 100 g migdolų;
- saujos saulėgrąžų ar kedro riešutų.
Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Tešlą iškočiojame 1cm storio ir išklojame skardą, paliekame aukštesnius kraštelius. Kepame įkaitintoje iki 190º C orkaitėje apie 15min., kol gražiai pagels.
Atvėsinti kambario temperatūroje.
Kol pagrindas vėsta, pasiruošiame pertepimą. Puodelyje rududu sumaišome su sviestu (70g) , pakaitinti ant silpnos ugnies, kol rududu susimašys su sviestu, tik neužvirinkite. Gauta mase padengiame pagrindą ir paliekame atvėsti.
Pasidarysime šokolado masę. Vandens vonelėje šokoladą ištirpiname kartu su sviestu (50g). Gauta mase padengiame pyragą.
Migdolus nuplikome karštu vandeniu, perplauname šaltu, nusausiname ir nulupame odelę.
Gautą pyragą puoškite riešutais ir saulėgrąžomis.
Recepto šaltinis: http://www.neringa-blogas.com/kulinarija/pyragai-pyrageliai/mazurek.html
2012 m. balandžio 9 d., pirmadienis
Su šv. Velykom!!!
Lai šitos šventės spinduliai apšviečia jūsų sielas,
Lai jūsų stalo šiluma sušildo artimuosius,
Lai sudaužius kiaušinius sudūžta visos bėdos,pyktis
Sudūžta visos ligos.
O tada jausmas pražydus,linkiu pajust visa esybe,
Velykų šventės grožį.
Su šv. Velykom!!!
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)