2011 m. lapkričio 20 d., sekmadienis

Kalakutienos guliašas

Šį puikų receptą radau Beatos knygoj. Atrodė keistai obuoliai ir kalakutiena, bet skonis puikus.


Reikės:
  • 500g kalakutų šlaunelių mėsos;
  • 1 a.š. maltų saldžių paprikų miltelių;
  • 1 a.š. kmynų;
  • druskos, pipirų;
  • 2 svogūnai;
  • aliejaus;
  • 2 obuoliai;
  • 2 morkos;
  • 200 ml vandens;
  • 150g grietinės.
  Mėsą supjaustome nedideliais gabalėliais ir pabarstome paprika, kmynais, druska ir pipirais.
Svogūnus nulupame, supjaustome smulkiai arba pusžiedžiais (kaip labiau mėgstat ). Į puodą storu dugnu pilam pora šaukštų aliejaus, įkaitiname ir sudedam svogūnus. Kepam kol gražiai paruduoja, sudedam mėsą ir kepam apie 5 min.
Obuolius sutarkuojame per burokinę tarką, morkas supjaustome nedideliais kvadratėliais. Sudedam į puodą ant mėsos ir leidžiam šiek tiek pasitroškinti, kad daržovės išskirtų savo skysčio. Po kokių 7min atidengiame, įpilame vandens ir troškinam ant mažos ugnies apie 40min. Sudedam grietinę ir dar vos vos pakaitinam, bet neužvirinam, kad grietinė neskiltų.
Skanaus!

Šaltinis: "Metai Beatos virtuvėj" 342psl.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą