2011 m. lapkričio 23 d., trečiadienis

Marokietiška vištiena

  Norėjosi kažko naujo, tai pavarčius knygas išsirinkau šį receptą. Gavosi puikiai, tik vyrui nelabai patiko, kad troškinta konservuotuose pomidoruose, jis pas mane konservatorius, kas liečia maistą, jam geriausiai paprastas karbonadas, o man vis norisi kažko naujo.

Reikės:
  • 6 vištų kojų (blauzdelės ir šlaunelės)
Marinatui:
  • 1 1/2 a.š. malto kumino;
  • po 1 a.š. maltos kalendros, cinamono, maltos saldžios paprikos;
  • po 1/2 a.š. maltų gvazdikėlių, aitriosios paprikos;
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 v.š. kupinas medaus;
  • 4 skiltelės česnako;
  • 1 citrinos sulčių;
  • druskos, pipirų.
Daržovėms:
  • 4vnt svogūno;
  • 4 vnt saldžios bulvės ( batatai)
  • 100g razinų;
  • 800ml konservuotų pomidorų savo sultyse;
  • 200g avinžirnių.
Kuskuso


     Pirmiausia pasiruošiam marinatą vištienai. Sumaišom visus prieskonius, aliejų ir pašildytą medų. Česnaką smulkiai supjaustome arba sutriname. Įspaudžiame citrinos sultis, šberiam druskos ir pipirų. Gauta tyrele aptepam vištiens ir paliekam porai valandų arba geriau per nakt šaldytuve.
    Kai vištiena pasimarinavus. Įkaitiname orkaite iki 200laipsnių. Stambiais pusžiedžiais supjaustome svogūnus ir sumaišom su vištiena. Vištiena su svogūnais dedam į kepimo indą su aukštais kraštais ir kepam 30min.
    Kol vištiena kepa pasiruošiam kitas daržoves. Razinas užpilam karštu vandeniu ir pabrinkinam. Saldžias bulves nulupame ir supjaustom stambokais kubeliais ( jei neturit saldžių bulvių, galima naudot morkas ).
    Po 30min ištraukiam vištiena (ji jau pradėjusi kept ir vietom gražiai parudavus) sudedam šone saldžias bulves ar kitas daržoves ir kišam vėl į orkaitę 30min. Kaitr1 sumažiname iki 180 laipsnių.
Nupilam nuo razinų vandenį ir perplaunam po tekančiu vandeniu.
Po pusvalandžio ištraukiam vištiena, užpilame ant vištienos ir daržovių pomidorus, sudedam nuplautas razinas ir avinžirnius. Viską pamaišome ir dedam troškinti dar 30min ar ilgiau, kol viskas gražiai išsitroškins.
    Kuskusą paruošiam apie aprašymą.
Į lįkštę dedam kuskusą, ant viršaus vištieną ir šalia daržoves. Skanaus!

Šaltinis: "Metai Beatos virtuvėje" 340psl

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą