O viriau "Rabarbarus su braškėmis ir imbieru", o kita buvo "Rabarbarai su rozmarinu", taip visų išgirta per kelis blog'us kartota net nebežinau kuriame pirmą kart užmatyta.
Rabarbarai su braškėmis
1,5 l uogienės reikės:
- 750 g braškių;
- 50 ml vandens;
- 500 g rabarbarų;
- 1 citrinos žievelė;
- 500 g cukraus;
- 1 v.š. malto imbiero
Rabarbarus nuplauti, nulupti ir supjaustyti nedideliais gabalėliais.Braškes nuplauti ir perpjauti per pusę.
Rabarbarus, braškes
ir citrinos žievelę užpilti cukrumi, gerai išmaišyti ir palikti porai
valandų pastovėti. Dedame ant viryklės ir verdame po užvirimo apie 5min.
truputį pamaišant. Nuimame puodą nuo viryklės, nugriebiame putas ir
įmaišome maltą imbierą. Uogienę supilame į gerai įkaitintus
stiklainius.
Skanaus!
Recepto šaltinis čia
Rabarbarų uogienė su rozmarinais
apie 300ml uogienės reikės:
- 2 stiklinių pjaustyto rabarbaro (~ 8 didesnių stiebų);
- 1 citrinos sulčių;
- 1 stiklin cukraus;
- 1-2 šakelių rozmarino.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą