2012 m. liepos 12 d., ketvirtadienis

Prasidėjo uogienių sezonas arba dvejos rabarbarų uogienės

  Pasiskaičius Dalios blog'ą kur labai gražiai aprašyta apie kaupimą žiemai, prisiminiau, kad esu neįdėjus rabarbarų uogienių receptų kurias šiemet viriau.

 O viriau "Rabarbarus su braškėmis ir imbieru", o kita buvo "Rabarbarai su rozmarinu", taip visų išgirta per kelis blog'us kartota net nebežinau kuriame pirmą kart užmatyta.

Rabarbarai su braškėmis

1,5 l uogienės reikės:

  • 750 g braškių;
  • 50 ml vandens;
  • 500 g rabarbarų;
  • 1 citrinos žievelė;
  • 500 g cukraus;
  • 1 v.š. malto imbiero

Rabarbarus nuplauti, nulupti ir supjaustyti nedideliais gabalėliais.Braškes nuplauti ir perpjauti per pusę.
Rabarbarus, braškes ir citrinos žievelę užpilti cukrumi, gerai išmaišyti ir palikti porai valandų pastovėti. Dedame ant viryklės ir verdame po užvirimo apie 5min. truputį pamaišant. Nuimame puodą nuo viryklės, nugriebiame putas ir įmaišome maltą imbierą. Uogienę supilame į gerai įkaitintus stiklainius.
Skanaus!
Recepto šaltinis  čia

Rabarbarų uogienė su rozmarinais
 apie 300ml uogienės reikės:
  • 2 stiklinių pjaustyto rabarbaro (~ 8 didesnių stiebų);
  • 1 citrinos sulčių;
  • 1 stiklin cukraus;
  • 1-2 šakelių rozmarino.
 Rabarbarus nuplauti, supjaustyti, suberti į prikaistuvį, užpilti cukrumi ir išspaustomis citrinos sultimis. Išmaišyti ir palikti pusvalandžiui pastovėti, kad išsiskirtų sultys. Užkaičiame puodą ir leidžiame apie 10 minučių pavirti. Rabarbarai per tą laiką turi pasidaryti labai minkšti. Supilame uogienę į paruoštus stiklainius, užsukame ir laikome šaltai.

Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą