2012 m. liepos 12 d., ketvirtadienis

Traški kiauliena kiniškai

  Turėjau gabalėlį kiaulienos šaldytuve. Galvojau daryt troškinį, bet beeinant į virtuvę sugalvojau, kad noriu kažko kinietiško, pasikuitus interneto platybėse radau labai lengvai pagaminamą patiekalą ir be galo skanų

Reikės:
  • 400g kiaulienos;
  • 2 v.š. sojos padažo;
  • 5 v.š. miltų;
  • 1 kiau­ši­nis;
  • aliejaus kepimui
Padažui:
  • 3 skil­telės česnako;
  • 1 svo­gū­nas;
  • thai daržovių mišinio arba kokių mėgstat daržovių (galima vien su paprika);
  • 4 v.š. vandens;
  • 4 v.š. rudojo cukraus;
  • 4 v.š. vyno acto;
  • 4 v.š. sojos padažo.
 Supjaus­tyti mėsą kubeliais, sudėti į dube­nėlį, ant mėsos supi­lti sojos padažą, gerai išplaktą kiau­ši­nio bal­tymą (trynį uždė­kite ant karštų ryžių), miltus.

Gerai išmai­šome, galima kokį pus­va­landį pama­ri­nuoti, arba ne. Kepam mėsą dali­mis, kad gaba­liu­kai nesuliptų.
Supjaus­tom česnaką, svogūną, pake­pam ant šlake­lio aliejaus. Sudedam daržoves ir pakepam šiek tiek. Supi­lam visus liku­sius ingri­di­en­tus ir pakai­ti­nam kol pada­žas pra­dės tirš­tėti. Jei norite tirš­čiau, įpil­kite dar vieną šaukštą van­dens sumai­šytu su mil­tais. Pabaigoje sude­dam mėsą ir viską gerai išmaišome.

Skanaus!

Recepto šaltinis: čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą