2012 m. rugsėjo 12 d., trečiadienis

Cannelloni su vištiena ir varške

         Varčiau vyro dovanotą Virtuvės mitų griovėjų knygą. Norėjosi kažkuo palepinti šeimą savaitgalio pietums. Akis užkliuvo už keisto  derinio, vištiena ir varškė. Lengvai pagaminamas, visko turėjau šaldytuve. Nenusivylėme, labai skanu, kitą kart bandysiu kitomis variacijomis.

         4 porcijoms reikės:
  • 18-22 cannelloni makaronų ( dideli vamzdiniai makaronai);
  • 400 g vištienos;
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas;
  • 180 g varškės ( 9 proc. reibumo);
  • 150 ml grietinėlės (35 proc. riebumo);
  • 1/2 l vištienos sultinio;
  • 100 g fermentinio sūrio;
  • druskos, pipirų.
   Vištos krūtinėlę smulkiai sukapokite, suberkite smulkiai pjaustytą svogūną, sudėkite varškę, įpilkite pusės stiklinės grieitnėlės, pasūdykite, pabarstykite pipirais.
    Paruošta mase įdarykite makaronus, sudėkite į skardą, užpilkite šiltu sultiniu. Pašaukite į 180 º C įkaitintą orkaitę ir kepkite 15 min.
    Makaronus apverskite, apipilkite likusia grietinėle ir apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu. Pašaukite į orkaitę dar 7-9 min.



  Skanaus!

Šaltinis: knyga  Virtuvės mitų griovėjai "7 ingredientai"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą