2012 m. rugsėjo 27 d., ketvirtadienis

Purus bruknių ir obuolių pyragas

  Ruduo... Klevo lapai jau nusispalvino įvairiomis spalvomis. Taip smagu vaikščioti miške ar parke renkant lapus arba klausantis jų šiurenimo po kojomis.
  Soduose obelys lūžta nuo obuolių derliaus. Taigi parsivežėm ir mes kelis maišus obuolių iš kaimo. O ir bruknės gulėjo šaldytuve. Ir ką su jomis veikt nelabai sugalvojau, kažkaip bruknių uogienės mes nelabai valgom. Taip bekalbant man su drauge Vaida, gavau pasiūlymą išsikept bruknių - obuolių pyragą. Ji pasirūpino, kad turėčiau net spalvotą recepto kopiją.

Pyragui reikės:

    Pagrindui:
  • 150 g minkšto margarino ar sviesto;
  • 100 ml cukraus;
  • 1 kiaušinio;
  • 300 ml miltų;
  • 1 a.š. kepimo miltelių.
   Įdarui:
  • 3 obuoliai;
  • 300 ml bruknių;
  • 200 g natūralaus tepamo varškės sūrelio;
  • 2 kambario temperatūros kaišinių;
  • 50 ml cukraus;
  • 1 a.š. vanilinio cukraus.
Minkštą margariną išsukite su cukrumi iki purios masės. Sudėkite kiaušinį ir sumaišytus sausus produktus. Viską sumaišykite. Tešlą dėkite į žemą, riebalais išteptą ir džiūvesėliais pabarstytą skardą, apspauskite rankomis, apklokite ir formos kraštus.Ir kepkite 200º C įkaitintoje orkaitėje apie 10min.
Kol pagrindas kepa, susipjaustykite plonomis skiltelėmis obuolius. Ant pusiau iškepusio pagrindo sudėkite obuolius, užberkite bruknes.
Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, sumaišykite su kambario temperatūros tepamus sūreliu. Mišinį supilkite į formą ir kepkite dar apie 30 min.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą