Taigi buvo smalsu ar šie tokie pat kaip vaikystės sausainiai.
Tešlai reikės:
- 300 g varškės;
- 100 g grietinės;
- kiaušinio;
- 80 g cukraus;
- 120 g sviesto;
- 210 g miltų;
- žiupsnio druskos;
- miltų pabarstyti;
- kiaušinio (paviršiui patepti);
- cukraus;
- cinamono.
Į dubenį suberkite miltus ir druską, paimkite šaltą sviestą ir per burokinę tarką sutarkuokite, vis padažant į miltus. Paskui viską greitai sumaišykite kad tarkiai apsiveltų miltais.
Miltus su sviestu dėkite į vaškės masę ir truputį pamaišę greitai suspauskite į rutulį, padalinkite į dvi dalis, suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą, kad pagulėtų mažiausiai valandą, o dar geriau per naktį.
Įjunkite orkaitę iki 190º C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
Atvėsusią tešlą dedam ant miltais pabarstyto kilimėlio ar stalo. Kočėlą pabarstom miltais ir kočiojam tešlą labiau į ilgį, o ne į plotį. Lakštą lenkiam į tris dalis. Vieną trečdalį lenkite, kad užklotų kitą trečdalį, tada lenkite likusį trečdalį ir juo užklokite kitus du trečdalius. Pasukite trisluoksnį tešlos lakštą prieš laikrodžio rodyklę, kad jis atrodytų kaip knyga, gulinti ir laukianti kol jūs ją atversite. Dar sykį iškočiokite tešlą taip pat. Ir vėl ją taip pat sulankstykite. Dabar iškočiokite plonai tešlą.
Kiaušinį su trupučiuku druskos išplakite šakute - kiaušinis greičiau taps vienalytis ir suskystės.
Tešlos lakštą patepti kiaušinio sluokniu, pabarstykite cukrumi ir cinamonu.
Supjaustyti pasirinkto dydžio kvadratėliais, dėkite į kepimo skardą ir kepkite apie 15 min. ar truputį ilgiau. Sausainiai gražiai pakils ir paruduos.
Nuotraukos nebus, nes kai susiruošiau fotografuoti jau nelabai kas buvo likę
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą