2012 m. spalio 28 d., sekmadienis

3 - asis Mildužės gimtadienis

  Kaip greit lekia laikas, rodos visai neseniai, ūkanotą rytą važiavau į Raudonojo kryžiaus ligoninę, susitikimui su pilvelio gyventoju. Nežinojom kas jame gyvena. O jame slėpėsi maža mergytė, putliais žandais :). O dabar tų pūstų žandų nelikę, po namus laksto smulkutė mergička. Kaip visuomet gimtadienis susideda iš dviejų dalių:
  1- oji su seneliais ir dėdėm, tetom
  2 - oji vaikų būry.

Taigi pirmąjai daliai (10.22), nieko ypatingo nedariau. Iškepiau tortą - drugelį. Mildužė lanko drugelių grupę, tai tokio torto ir norėjo gimtadieniui. Šio torto receptą radau pas Iloną, tortą puošė pati Mildutė



Biskvitui:

  • 125 g. margarino;
  • 100 ml. cukraus pudros;
  • žiupsnelis druskos;
  • pakelis vanilinio cukraus
  • 3 kiaušiniai;
  • 60 g. miltų;
  • 60 g. krakmolo;
  • 1 a.š. kepimo miltelių

Sulaistymui:

  •  100 ml. natūralių apelsinų sulčių

Kremui:

  • 125 g. cukraus;
  • 10 g. želatinos;
  • 100 ml. vandens;
  • 190 g. maskarpone sūrio;
  • 400 g. grietinėlės (35%);
  • citrina
     Margariną išsukti su cukrumi iki baltos masės. Įmušti po vieną kiaušinį, po kiekvieno plakti apie 5 min. Druską, vanilinį cukrų, miltus, krakmolą ir kepimo miltelius persijoti ir įmaišyti į bendrą masę.
Tešlos gausis nedaug, bet biskvitas pakils ir jo pilnai pakaks pagrindui. 26 cm kepimo formą ištepti riebalais, pilti tešlą ir kepti orkaitėje 180º C iki 30 min.
    Šiltą biskvitą subadyti smeigtuku ir sulaistyti sultimis.
    Vandenyje išbrinkinti želatiną ir pakaitiname iki užvirimo, kad pilnai ištirptų. Supilti cukrų ir maišyti, kol ištirps. Atvėsinti. Grietinėlę išplakti standžiai, Kitame inde išsukti sūrį, įspausti citrinos sultis, įtarkuoti žievelę, palengva sumaišyti su plakta grietinėle, supilti želatiną.
    Biskvitą dėti atgal į formą, užspausti gerai kraštus ir gražiai uždėjus išlyginti kremą.
Statyti į šaldytuvą bent 6 val., o geriausiai nakčiai. Išėmus iš formos perpjauti pusiau ir sudėti šonais į vidų. Puošti uogomis.
Skanaus!!!
Receptas: Skanus gyvenimas

Antroji gimtadienio dalis buvo šį šeštadienį (10.28). Tema "Teletabių pieva".

 Gimtadienyje dalyvavo Pou iš sypsomes.lt. Vaikučiams buvo išpiešti veideliai,
 pasportavo, pažaidė kelis žaidimukus,lankstė gyvūnus iš balionų.
 Išlydėję teletabį vaišinomės. Štai taip atrodė mūsų vaišių stalas:



Padariau vėliavėles su teletabių atvaizdais ir trejetuku.
 Vėrinukai : batonas ar duona, kumpelis, pomidoras ar alyvuogė.

Sluoksniuotos tešlos gėlytės


 Reikės:
  • sluoksniuotos tešlos (naudojau geltoną pakelį);
  • daktariškos dešros;
  • kiaušinio aptepti
 Tešlą vos vos pakočiojam, padalinam juostelėmis, dedam per pusę pjaustytą dešrą per visą juostelę ir susukam į ritinėlį.kepame 180º C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Štai taip:
Idėja rasta internete.
Ir kaip gi gimtadienis be torto.
Obuolių tortas su masarponės kremu
Ačiū Evai už torto dekoracijas.
24 cm formai
Biskvitui:
  • 100 g minkšto sviesto;
  • 100 g cukraus;
  • žiupsnis vanilinio cukraus;
  • žiupsnis druskos;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • 3 kiaušiniai;
  • 50 g miltų;
  • 60 g maltų migdolų;
  • 50 g karkmolo.
Kremui:
  • 450 g maskarponės;
  • 375 ml grietinėlės;
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto;
  • 100 g balto šokolado;
  • 100 g cukraus. 
Sutepti:
  • 3-4 kieti obuoliai;
  • 30 g sviesto;
  • 60 g rudojo cukraus;
  • 2 v.š. auksaspalvio sirupo;
  • 2 v.š. obuolių sulčių. 
      Sviestą išsukame su cukrumi iki purios masės. Suberiame vanilinį cukrų, druską, maltus migdolus, įmušame kiaušinius. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir krakmolu, įsijojame į tešlą ir atsargiai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Kepame 180º C apie 30 min. Iškepusį biskvitą ataušinkite ir perpjaukite per puse.
     Maskarponę išplakite su 50 g cukraus ir vanilės ekstraktu. Grietinėle su 50 g cukrumi išplakame iki standumo. Garų vonelėje ištirpinkite šokoladą ir sumaišykite su maskarpone. Galiausiai įmaišykite grietinėlę.
    Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius, supjaustykite griežinėliais ir kepkite svieste apie 10 min. vis pamaišydami. Supilkite sirupą, rudąjį cukrų, obuolių sultis ir padidinę ugnį troškinkite kol obuoliai karamelizuosis. 
  Formuojame tortą: ant lėkštės dėkite viena dalį bikvito, aptepkite trečdaliu kremo. Paskleiskite obuolius. Užtepkite dar vieną trečdalį kremo. Dėkite antrą biskvitą, šiek tiek paspauskite, torto viršų ir šonus aptepkite likusiu kremu. Tortą dėkite į šaldytuvą bent kelioms valandoms arba geriau per naktį.

Adaptuotas receptas iš žurnalo "Virtuvė Nuo...Iki..." Nr. 10 (40)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą